Skogen är en investering som alltid växer

En skogsinvestering är lönsam, bekymmersfri och ekologisk. I UPM Bonvestas sortiment hittar du enkelt ett skogsobjekt som passar dig. Bland investeringsobjekten finns både små skogsfastigheter på några hektar och stora objekt på tusentals hektar på olika håll i Finland.

Skogen är en stabil, säker och lönsam investering

Skogen ger sin ägare utmärkta möjligheter till en jämn nettoavkastning på 3–4 procent oberoende av konjunkturer och variationer i världsekonomin. Skogsfastigheterna har behållit sitt värde eftersom prisutvecklingen för skog och virke har gått jämnt uppåt under åren lopp. Även i framtiden kommer det att finnas efterfrågan på virke. 

Skogen är en enkel och bekymmersfri investering

Naturen tar hand om skogsinvesteringens tillväxt. Trots att mängden virke i skogen växer varje år, kan du öka skogens avkastning avsevärt genom professionell skogsvård. När du ingår ett virkeshandels- och skogstjänsteavtal med UPM, sköter skogsfackmän din skog även i framtiden och ditt virke har en säker avsättning. 

Skogen är en etisk och ekologisk investering

Skogsägande är ett konkret sätt att stävja klimatförändringen. Skogen hör till världens mest ekologiska investeringsformer eftersom produkter som tillverkas av trä är återvinnings- och förnybara. Skogen finns och förblir i Finland, vilket innebär att du genom att investera i skog stöder finlänsk företagsamhet och bidrar till att bevara vår unika natur.

Skogen är en investering i mentalt och fysiskt välbefinnande

Skogen ger sin ägare många olika fördelar. Vid sidan av en stabil ekonomisk avkastning kan du som skogsägare koppla av, vistas, jaga, samt plocka bär och svamp i din egen skog.

Är du intresserad av skogen som investeringsobjekt?

Klicka in dig på UPM Bonvestas webbplats. Där hittar du alla skogsfastigheter till salu. Där kan du också beställa nyhetsbrevet eMetsänvartija, som ger dig information direkt i e-posten om de senaste skogsfastigheterna till salu.

Skogsbruksplanen synliggör skogsägarens värderingar och mål
Artikel | 4 min

Skogsbruksplanen synliggör skogsägarens värderingar och mål

Läs mer
Har du tagit hand om dina placeringar?
Blogg | 3 min

Har du tagit hand om dina placeringar?

Läs mer
Den nya elektroniska skogsdeklarationen är lätt att använda och håller ordning på verifikaten
Artikel | 2 min

Den nya elektroniska skogsdeklarationen är lätt att använda och håller ordning på verifikaten

Läs mer