200 000 hektar privata skogar i UPM:s FSC®-grupp

11/06/2016 22:00:00

​FSC®-certifieringen har blivit bekant för skogsägarna och allt fler har anammat idén och anslutit sin skog till UPM:s FSC-gruppcertifikat (FSC® C 109750). Till certifikatet har hittills redan anslutits 200 000 hektar privat skog.

”I Finland har vi en tradition av välskötta skogar, och såväl skogsanvändning som ansvarsfull skogsvård är naturliga för finländska skogsägare”, säger skogschef Sauli Brander angående de finländska skogsägarnas relation till skogen. ”Detta utgör en god grund för skogscertifiering som hjälper oss att påvisa vår ansvarsfulla skogsvård för internationella kunder som köper våra produkter. Skogscertifiering är en fördel för både skogsägaren och skogsindustrin.”

”Just nu ökar efterfrågan på FSC-certifierade produkter på marknaden och certifiering är ofta ett villkor för affären. Via FSC-certifikatet och tillhörande skogsvård kan skogsägaren för egen del garantera den egna skogens framtid på virkesmarknaden”, fortsätter Brander.

UPM har erbjudit privata skogsägare möjligheten att ansluta sig till UPM:s gruppcertifikat alltsedan 2012. Bolagets egna skogar är också certifierade och för tillfället består UPM:s 700 000 hektars skogsegendom i Finland av 470 000 hektar FSC- och PEFC-certifierad skog samt 230 000 hektar PEFC-certifierad skog.

 
UPM FSC® -gruppcertifiering
Kollektion

UPM FSC® -gruppcertifiering

Läs mer