200 000 hehtaaria yksityismetsiä UPM:n FSC®-ryhmässä

11/07/2016 21:00:00

FSC®-sertifiointi on tullut tutuksi metsänomistajille ja yhä useampi metsänomistaja on ottanut sen omakseen ja liittynyt UPM:n FSC-ryhmäsertifikaattiin (FSC® C 109750). Sertifikaattiin on tähän mennessä liitetty jo 200 000 hehtaaria yksityismetsiä.

”Suomessa metsiä hoidetaan perinteisesti hyvin, ja metsien käyttö ja vastuullinen metsien hoito ovat suomalaisille metsänomistajille luontaista”, metsäjohtaja Sauli Brander kuvaa suomalaisten metsänomistajien metsäsuhdetta. ”Se on hyvä perusta metsäsertifioinnille, jonka avulla voimme varmentaa tuotteidemme kansainvälisille asiakkaille vastuullisen tapamme toimia metsissä. Metsien sertifiointi on sekä metsänomistajan, että metsäteollisuuden etu.”

”FSC-sertifioitujen tuotteiden kysyntä kasvaa tällä hetkellä markkinoilla, ja se on usein kaupan ehto. FSC-sertifikaatilla ja sen mukaisella metsän hoidolla metsänomistaja varmistaa osaltaan oman metsänsä tulevaisuuden puumarkkinoilla”, Brander jatkaa.

UPM on tarjonnut yksityismetsänomistajille mahdollisuutta liittyä hallinnoimaansa ryhmäsertifikaattiin vuodesta 2012. Yhtiön omat metsät on myös sertifioitu ja tällä hetkellä UPM:n 700 000 hehtaarin metsäomaisuudesta Suomessa 470 000 hehtaaria on FSC- ja PEFC-sertifioitu ja 230 000 hehtaaria PEFC-sertifioitu.

 
FSC®-ryhmäsertifiointi
KOKOELMA

FSC®-ryhmäsertifiointi

Lue lisää