Näin suunnittelet ja hallinnoit metsäomaisuutesi hoitoa tehokkaasti

Miten suunnittelemani toimenpiteet vaikuttavat metsän kasvuun ja arvon kehitykseen? Paljonko puukauppatuloja voin saada seuraavan viiden tai kymmenen vuoden aikana? Lue, miten lisäät näkyvyyttä metsäasioihisi!

Metsäsuunnitelman seuraaminen on helppoa

Mitä minun kannattaisi tehdä metsässäni nyt ja tulevaisuudessa? Miten voin suunnitella ja hallinnoida metsäomaisuuttani mahdollisimman tehokkaasti? Vastaukset näihin kysymyksiin antaa metsäsuunnitelma. Se on metsäomaisuutesi käsikirja, joka auttaa sinua pysymään ajan tasalla metsäsi tilasta ja metsätaloudellisten tavoitteidesi toteutumisesta.

Metsäsuunnitelmaan aikataulutetut metsänhoitotyöt ja hakkuut perustuvat metsien taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävään käyttöön, jolloin tiedät, että puustosi pysyy parhaassa tuottokunnossa kestävällä tavalla.

Ja mikä parasta, sähköinen metsäsuunnitelma on helposti aina saatavillasi: riittää vain, että kirjaudut UPM Metsä -verkkopalveluun. Verkkopalvelussa voit tarkastella metsävaratietojasi sekä tarpeellisia metsänhoitotöitä ja hakkuita. Lisäksi voit pyytää helposti tarjouksia puukaupasta ja metsänhoitotöistä sekä seurata sopimusten tilaa.  

Metsäsuunnitelman viisi merkittävintä etua:

  1. Metsäsuunnitelma kertoo, milloin esimerkiksi taimikonhoito, ensiharvennus tai metsänuudistaminen kannattaa tehdä.
  2. Metsäsuunnitelma auttaa pienentämään metsänhoitokuluja, sillä oikea ajoitus vähentää kustannuksia.
  3. Metsäsuunnitelman mukaan ajoitetut metsänhoitotyöt tuottavat enemmän arvokasta tukkipuuta.
  4. Metsäsuunnitelmasta näet arviot tuloista ja menoista.
  5. Metsäammattilaisen tekemä metsäsuunnitelma huomioi sinun ja metsäsi tarpeet.

Katse tuleviin puukauppatuloihin

Aktiivinen metsänhoito ja oikea-aikaisesti suoritetut hakkuut ovat ratkaisevassa asemassa siinä, kuinka paljon puukauppatuloja tulet saamaan tulevaisuudessa. Jos haluat seurata hakkuiden ja metsänhoitotöiden vaikutuksia tuloihin ja menoihin, voit tehdä senkin UPM Metsä -verkkopalvelussa.

Verkkopalvelun Metsävarallisuus-osiossa voit perehtyä tarkemmin kuvio- ja puustotietoihin, tarkastella metsiesi hakkuumahdollisuuksia ja -hoitotarpeita ja analysoida toimenpiteiden taloudellista vaikutusta. Näyttävät kuvaajat ja yhteenvedot havainnollistavat, miten toimenpiteet vaikuttavat metsävaroihisi niin viiden kuin kymmenenkin vuoden kuluttua.

Katso webinaari sähköisesta puukaupasta! (40:30 min)

Kumppanuudesta tukea tuottavaan metsänhoitoon

On monta tapaa olla hyvä metsänomistaja. Oletko kiinnostunut aidosta kumppanuudesta, joka huomioi, että ei ole kahta samanlaista metsää eikä metsänomistajaa? Me teemme metsän omistamisesta ja metsän hoitamisesta sinulle vaivatonta ja kannattavaa. Tutustu miksi kumppanina saat enemmän.

Niskalenkki metsäveroasioista

Metsäveroilmoituksen tekeminen on väistämätöntä, jos olet metsänomistaja. Osalle metsänomistajista metsäveroilmoituksen tekeminen aiheuttaa sydämentykytystä ja verenpaineen nousua, minkä vuoksi halusimmekin tehdä sen tekemisestä mahdollisimman helppoa ja yksinkertaista.

UPM Metsä -verkkopalvelun Verotus-osio on rakennettu niin, että palveluun tulee automaattisesti näkyviin UPM Metsän maksamat metsämaksut sekä veloittamat metsänhoitotyöt. Maksut tulevat suoraan veroilmoitukselle, ja kulutkin saat siirrettyä veroilmoitukselle ”ota mukaan veroilmoitukseen” -toiminnon kautta. Näin ollen metsäveroilmoituksen laadinta onkin lyhimmillään muutaman minuutin asia.

Lue ohjeita ja vinkkejä metsäveroilmoituksen tekoon!

Metsävero­ilmoituksen tekeminen muutamassa minuutissa?
Blogi | 01/08/2021 13:00:17 | 3 min

Metsävero­ilmoituksen tekeminen muutamassa minuutissa?

Lue lisää
Metsäverotus: Vinkit metsäveroilmoituksen täyttämiseen
Artikkeli | 01/13/2023 11:33:00 | 3 min

Metsäverotus: Vinkit metsäveroilmoituksen täyttämiseen

Lue lisää