Paljonko puusta maksetaan?

Tästä näet keskimääräiset puun hinnat ja hintakehityksen alueittain, hakkuutavoittain ja puutavaralajeittain. Hinnat ovat Luonnonvarakeskuksen julkaisemia yksityismetsien peruspuutavaralajien hintoja. Hinnat perustuvat Metsäteollisuus ry:n jäsenyrityksen puukauppoihin, ja ne kattavat 83 prosenttia yksityismetsien puukaupoista. Puun hinnat ovat neljän edellisviikon keskiarvoja ja ne päivittyvät joka viikko. Yksittäisistä leimikoista maksettavat puun hinnat vaihtelevat. Niihin vaikuttavat muun muassa kohteen sijainti, hakkuutapa, leimikon koko, puuston järeys, metsäkuljetusmatka sekä korjuu- ja kuljetusolosuhteet.

 

Etkö löytänyt hakemaasi henkilöä tai paikkakuntaa? Ota yhteys asiakaspalveluumme 0204 16 5100 tai palvelukeskus@upm.com.

 
 
 

Mihin tiedot perustuvat?


Puun hinnat esitetään hakkuutavoittain, puutavaralajeittain ja alueittain.

Puun hinnat perustuvat Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten ja puun myyjien tekemiin puukauppasopimuksiin. Ne kattavat 83 prosenttia yksityismetsien puukaupoista. Aineiston julkaisee Luonnonvarakeskus Luke.

Hintatiedoissa esitetään yksikköhintoja peruspuutavaralajeille. Niitä ovat mänty-, kuusi- ja koivutukki sekä mänty-, kuusi- ja koivukuitupuu.

Puun hinnat päivittyvät viikoittain ja ne lasketaan neljän edellisen viikon keskiarvoina.

Haluatko tarkat tiedot juuri sinun puukauppakohteestasi? 


Teemme sinulle tarjouksen puukauppasi toteuttamisesta ja puun hinnoista. Samalla kerromme muista rahanarvoisista eduistamme.


Pyydä tarjousta puukaupasta