UPM Metsä

Puumarkkina ja puun hinta

Puumarkkinakatsaus kertoo viimeisimmät kuulumiset tämän hetken puumarkkinasta ja puukaupasta. Millainen on UPM:n tämän hetken puuntarve ja mitkä puulajit eri puolilla Suomea kiinnostavat. Metsäteollisuus ry:n puun hinta -tilasto kertoo edellisen viikon keskimääräiset puun hinnat.

Puumarkkina ja puun hinta

Puumarkkinakatsaus 

Puukaupan mainiot puitteet jatkuvat

Kuluva vuosi on ollut puukaupparintamalla hyvin positiivista aikaa. Metsäteollisuuden tuotteilla on ollut yleisesti hyvää kysyntää, mikä on näkynyt tehtyjen investointien mukaisten, aiempaa suurempien puumäärien hankkimisena ja toimittamisena asiakastehtaillemme. Säät ovat myös suosineet; talvella kyettiin hyödyntämään hyviä metsien ja talviteiden lumiolosuhteita ja kesällä erityisen kuivat kelit tekivät mahdolliseksi jopa normaalisti hieman heikommin kantavien kohteiden korjuut. Puukauppaa ja hakkuita onkin tehty Suomessa ja erityisesti UPM:ssä tänä vuonna merkittävästi edellisvuosia vauhdikkaampaan tahtiin!

Metsänomistajalle reipas puunkysyntä sekä erinomainen korjuuolosuhde näkyy suoraan mahdollisuutena varmistaa metsätalouden hyvä tuotto. Metsä tuottaa, jos puiden elinvoimaisilla latvuksilla on kasvutilaa. Tämän voit nyt omassa metsässäsi varmistaa. Tee se sopimalla kasvatusmetsäsi harventamisesta tai kasvunsa päättäneen kohteesi uudistamisesta. UPM:n teollisuuden puunkäyttö on metsän kuvaa vastaava. Siksi teemme puukauppaa kanssasi pitkäjänteisesti metsäsi kaikenlaisista kohteista. Erityispiirteenä puukaupassa on juuri nyt hyvä koivikkouudistusten ja –harvennusten ostomahdollisuus.

Puukaupan tekemisen iloa ja varmuutta lisää vallitseva vahva ja vakaa puunhintataso. Hyvä tilanne on nyt järkevä hyödyntää. Sekä varmistaa myös metsien muiden ajankohtaisten töiden toteuttaminen. Niistä voidaan sopia kätevästi puukaupan yhteydessä! Uutena palveluna metsärahan sijoituskohdetta etsiville olemme sopineet Nordnetin kanssa yhteistyöstä, jonka avulla metsänomistajalle tarjotaan laaja valikoima sijoittamisen palveluita ja tuotteita.

 

Ole puukauppatarpeissasi suoraan UPM:ään yhteydessä. Varmistetaan yhdessä metsäsi tuottokunto.

 

 

Paljonko puusta maksetaan tänään?

 

Kantohinnat hakkuutavoittain 

kantohinnat-viikko45.png

Lähde: Metsäteollisuus ry

Puukauppatilastossa julkaistaan Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten tekemien ostojen puun hinnat hakkuutavoittain ja puutavaralajeittain.

Askarruttaako puun hinta?

Puun hinta sovitaan kauppakohtaisesti.  Kysy oma tarjouksesi metsäasiakasvastaavaltasi!

 
 

Lue lisää alueellisesta tilanteesta

 

Tutustu myös