Metsä

Ajankohtaista puumarkkinoilla

Puumarkkinakatsaus kertoo viimeisimmät kuulumiset tämän hetken puumarkkinasta ja puukaupasta. Millainen on UPM:n tämän hetken puuntarve ja mitkä puulajit eri puolilla Suomea kiinnostavat.

Ajankohtaista puumarkkinoilla

Puumarkkinakatsaus syyskuu 2017

Puukaupan vahvat viikot käydään hyvissä tunnelmissa

Kesälomakauden jälkeen ollaan nousemassa kohti alkavan syksyn kovimpia puukauppaviikkoja. Teollisuutemme puutilaukset jatkuvat korkeina ja se mahdollistaa UPM:n puukauppoihin hyvät puitteet. Olemme edelleen hyvin kiinnostuneita kaikenlaisista kohteista toimialueellamme. Metsänomistajalle tilanne on hieno; onhan nyt vakaan, hyvän puunhintatilanteen aikana poikkeuksellisen hyvät mahdollisuudet saada metsän hakkuutarpeessa olevat kohteet jälleen tuottokuntoon. Alueelliset puukaupan painopisteet on kuvattu alla olevissa aluejohtajien katsauksissa.

Kolme neljästä puukauppakumppanistamme suosittelee ystävilleen UPM:ää puukaupan yhteistyökumppaniksi. UPM:n puunostomäärät ovatkin olleet vastoin yleistä markkinaa selvästi edellisvuotta korkeammalla tasolla. Tartu sinäkin tilaisuuteen ja tee elämäsi helpoin puukauppa! Sovimme mielellämme puukaupan yhteydessä myös kaikkien siihen liittyvien töiden toteuttamisesta. Esimerkkinä metsänuudistamistyöt, joiden suunnittelu maanmuokkauksesta taimitilaukseen ja istutukseen voidaan niveltää saumattomaksi kokonaisuudeksi uudistushakkuusta virkeään uuteen metsään. Kysy myös UPM:n FSC®-ryhmäsertifiointipalvelusta (FSC C-109750). Se varmistaa hyvän pohjan tuleviin puukauppoihin, sillä erityisesti kansainväliset tuotemarkkinat vaativat sertifioitua raaka-ainetta. FSC-sertifioidun puun kysyntä on muuttuvissa suhdanteissa taattua.

 

 

 

Mikä on puun hinta tänään?

 
 

Kantohinnat hakkuutavoittain 

Puunkantohinnat

Lähde: Metsäteollisuus ry

Puukauppatilastossa julkaistaan Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten tekemien ostojen puun hinnat hakkuutavoittain ja puutavaralajeittain.

Askarruttaako puun hinta?

Puun hinta sovitaan kauppakohtaisesti.  Kysy oma tarjouksesi metsäasiakasvastaavaltasi!

 

 

Etelä-Suomi

”Lounaisen Suomen alueella kuusivaltaiset pääte- ja kasvatushakkuut ovat ensisijaisesti ostoslistalla. Kymin sellutehtaan laajennushanke käynnistyy loppusyksyn aikana. Etelä-Suomessa ja Kymenlaaksossa tarvitsemme kuusisorvitukin lisäksi kasvavaa määrää sekä koivu- että havukuitupuuta”, kertoo aluejohtaja Matti Toivakainen. ”Kaikille puutavaralajeille on hyvä menekki, joten metsänomistajan kannattaa nyt aktiivisesti kysyä tarjousta myös UPM:ltä, unohtamatta laajaa metsänhoidon palveluvalikoimaamme.”

Puuta käyttävät tehtaat

 • Kymin sellutehdas Kouvolassa koivu- ja havukuitupuuta
 • Kalson viilutehdas Kouvolassa kuusitukkia
 • Seikun saha Porissa kuusitukkia
 • Rauman paperitehdas Raumalla kuusikuitupuuta
 

 

Itä-Suomi

”Puukauppa on käynyt Itä-Suomessa vilkkaasti ja sen jatkumiselle on hyvät edellytykset. Itä-Suomessa sijaitsevat UPM:n tehtaat käyvät hyvää vauhtia, joten kaikille puutavaralajeille on kysyntää.  Erityisesti koivutukki on haluttua vaneritehtaidemme asiakastarpeisiin. Puukaupan yhteydessä on hyvä sopia metsänuudistamisesta ja muista ajankohtaisista metsänhoitotöistä”, muistuttaa Itä-Suomen aluejohtaja Janne Seilo. ”UPM:n tuotteiden hyvä asiakaskysyntä näkyy myös kasvavana FSC-puun tarpeena. FSC-sertifioitua puuta tarvitaan niin sellun, vanerin kuin sahatavaran ja paperin valmistukseen. Metsänomistajan kannattaa keskustella metsäasiakasvastaavan kanssa liittymisestä FSC-metsäsertifiointiryhmäämme (FSC C-109750), millä voi entisestään vahvistaa oman metsän arvoa.”

Puuta käyttävät laitokset

 • Kaukaan saha Lappeenrannassa mäntytukkia
 • Kaukaan paperitehdas Lappeenrannassa kuusikuitupuuta
 • Kaukaan sellutehdas Lappeenrannassa koivu- ja havukuitupuuta
 • Pelloksen vaneritehdas Mikkelissä kuusitukkia
 • Savonlinnan vaneritehdas Savonlinnassa koivuvaneria
 • Joensuun vaneritehdas Joensuussa koivutukkia
 

 

Keski-Suomi

"Puukauppaa on tehty kesän aikana Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla vilkkaasti. Tämän hyvän kehityksen odotamme jatkuvan syksyllä. Tehtaamme tarvitsevat jatkuvasti tuoretta ja laadukasta puuta, joten meillä on hyvä valmius sopia puukaupasta ja metsänhoitotöistä pidemmällekin eteenpäin. Kaikenlaiset kohteet sopivat tarpeisiimme, puulle on siis hyvä kysyntä”, kuvaa aluejohtaja Tero Nieminen alueensa tilannetta.

Puuta käyttävät laitokset

 • Korkeakosken saha Juupajoella mäntytukkia
 • Jyväskylän vaneritehdas Jyväskylässä kuusi- ja koivutukkia
 • Jokilaakson paperitehtaat Jämsässä kuusikuitupuuta
 

Pohjanmaa

”Puukauppa on käynyt vireänä Pohjanmaalla. UPM:n sellutehdas ja saha Pietarsaaressa pyörivät hyvällä vauhdilla ja siten alueella on kysyntää niin tukille kuin kuidullekin, niin pysty- kuin hankintakaupoin”, kertoo aluejohtaja Janne Kiiliäinen. ”Turvemaiden ja harvennusten korjuu on sellainen osa-alue, jossa on monin paikoin metsän hyvinvoinnin kannalta potentiaalia hakkuisiin. UPM:n henkilökunnan osaaminen yhdistettynä yrittäjiemme osaamiseen sekä näille hakkuukohteille suunniteltuun kalustoon ovat oikea vastaus näiden kohteiden hakkuutarpeisiin. Ottakaa meihin rohkeasti yhteyttä – asiantuntemuksemme ja palvelumme ovat teitä varten!

Puuta käyttävät tehtaat

 • Pietarsaaren sellutehdas Pietarsaaressa havu- ja koivukuitupuu
 • Alholman saha Pietarsaaressa mänty- ja kuusitukki
 

 

Tutustu myös