Metsä

Puumarkkina ja puun hinta

Puumarkkinakatsaus kertoo viimeisimmät kuulumiset tämän hetken puumarkkinasta ja puukaupasta. Millainen on UPM:n tämän hetken puuntarve ja mitkä puulajit eri puolilla Suomea kiinnostavat. Metsäteollisuus ry:n puun hinta -tilasto kertoo edellisen viikon keskimääräiset puun hinnat.

Puumarkkina ja puun hinta
Puumarkkina ja puun hinta

Puumarkkinakatsaus marraskuu 2017

Metsät tuottokuntoon!

Nyt on harvinaisen hyvä hetki tehdä puukauppaa. Eri puutavaralajien tasapainoiset ja aiempaa suuremmat toimitukset asiakastehtaillemme mahdollistavat kaikenlaisten leimikoiden ostamisen. Samalla jo pidemmän aikaa jatkunut positiivinen puukaupan vire yhdessä vahvan hintatason kanssa on luonut metsänomistajalle hyvät edellytykset tehdä myyntipäätöksiä. Nyt on hyvä hetki toteuttaa metsän ajankohtaiset hakkuutarpeet ja luoda kasvavalle puustolle tulevaisuuden parhaat tuottomahdollisuudet.

Tällä hetkellä teemme puukauppoja osin tulevan talvikauden sekä erityisesti ensi kesän puutoimituksiin. Varmista omien puukauppojesi teko ja korjuun ajoittuminen optimaaliseen ajankohtaan. Muistathan myös puukaupan rahoituspalvelumme. Sen avulla on mahdollisuus saada valtaosa puukauppatulosta viidessä pankkipäivässä käyttöön – riippumatta siitä, mihin ajankohtaan kohteen hakkuu ajoittuu!

Puukauppa alkaa vaivattomimmin yhteydenotolla UPM:n metsäasiakasvastaavaan. Hän auttaa ajankohtaisen hakkuukokonaisuuden luomisessa ja huomioi samalla puukauppaa seuraavat metsänhoitotyöt. Olipa kyse harvennus- tai uudistushakkuukohteesta, neuvottelemme mielellämme juuri sinun tarpeitasi toteuttavan puukaupan.

 

 

 

Paljonko puusta maksetaan tänään?

 

Kantohinnat hakkuutavoittain 

Puunkantohinnat
Puunkantohinnat

Lähde: Metsäteollisuus ry

Puukauppatilastossa julkaistaan Metsäteollisuus ry:n jäsenyritysten tekemien ostojen puun hinnat hakkuutavoittain ja puutavaralajeittain.

Askarruttaako puun hinta?

Puun hinta sovitaan kauppakohtaisesti.  Kysy oma tarjouksesi metsäasiakasvastaavaltasi!

 

Lue lisää alueellisesta tilanteesta

”Lounaisen Suomen alueella hankimme ensisijaisesti kuusivaltaisia pääte- ja kasvatushakkuita.  Eteläisessä Suomessa ja Kymenlaaksossa tarvitsemme kuusitukin lisäksi kasvavaa määrää sekä koivu- että havukuitupuuta Kymin uudistetulle sellutehtaalle”, kertoo Etelä-Suomen aluejohtaja Matti Toivakainen.

”Kaikille puutavaralajeille on hyvä menekki ja tällä hetkellä myös talvikohteille on vielä tilaa. Metsänomistajan kannattaa aktiivisesti kysyä tarjousta myös UPM:ltä, unohtamatta laajaa metsänhoidon palveluvalikoimaamme.”

Puuta käyttävät tehtaat

 • Kymin sellutehdas Kouvolassa koivu- ja havukuitupuuta
 • Kalson viilutehdas Kouvolassa kuusitukkia
 • Seikun saha Porissa kuusitukkia
 • Rauman paperitehdas Raumalla kuusikuitupuuta

”Puukauppa on käynyt Itä-Suomessa vilkkaasti ja sen jatkumiselle on hyvät edellytykset. Itä-Suomessa sijaitsevat UPM:n tehtaat käyvät hyvää vauhtia, joten kaikille puutavaralajeille on kysyntää.  Erityisesti koivutukki ja järeä kuusitukki ovat haluttuja vaneritehtaidemme asiakastarpeisiin”, kertoo Itä-Suomen aluejohtaja Janne Seilo.

”Talvikohteista erityisesti kuusivaltaisille päätehakkuille on vielä tilaa tulevan talven korjuuohjelmassa. Puukaupan yhteydessä on hyvä sopia metsänuudistamisesta ja muista tarpeellisista metsänhoitotöistä”, Janne muistuttaa.

Puuta käyttävät laitokset

 • Kaukaan saha Lappeenrannassa mäntytukkia
 • Kaukaan paperitehdas Lappeenrannassa kuusikuitupuuta
 • Kaukaan sellutehdas Lappeenrannassa koivu- ja havukuitupuuta
 • Pelloksen vaneritehdas Mikkelissä kuusitukkia
 • Savonlinnan vaneritehdas Savonlinnassa koivutukkia
 • Joensuun vaneritehdas Joensuussa koivutukkia

”Puukauppaa on tehty vilkkaasti Keski-Suomessa ja Pirkanmaalla koko vuoden ajan. Tehtaamme tarvitsevat jatkuvasti tuoretta ja laadukasta puuta, joten puulle on hyvä kysyntä. Ensi vuoden puukaupat ja metsänhoitotyöt kannattaa sopia nyt. Talvellekin sopii vielä hakkuukohteita ja tilanne kannattaa selvittää paikallisen metsäasiakasvastaavamme kanssa”, kuvaa Keski-Suomen aluejohtaja Tero Nieminen alueensa tilannetta.

Puuta käyttävät laitokset

 • Korkeakosken saha Juupajoella mäntytukkia
 • Jyväskylän vaneritehdas Jyväskylässä kuusi- ja koivutukkia
 • Jokilaakson paperitehtaat Jämsässä kuusikuitupuuta

”Pohjanmaalla on käyty puukauppaa virkeästi koko vuosi ja sama tahti jatkuu vuoden vaihtuessa. Pietarsaaren sellutehdas ja Alholman saha toimivat hyvällä tasolla, joten puulle on jatkuvasti hyvä menekki”, kertoo Pohjanmaan aluejohtaja Janne Kiiliäinen.

”Kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä paikalliseen metsäasiakasvastaavaamme ja tarjota lähipuuta jalostettavaksi omassa maakunnassa.”

Puuta käyttävät tehtaat

 • Pietarsaaren sellutehdas Pietarsaaressa havu- ja koivukuitupuu
 • Alholman saha Pietarsaaressa mänty- ja kuusitukki
 

Tutustu myös