Mihin puuni päätyy?

Saamme usein kysymyksiä siitä, mihin metsänomistajan puu päätyy ja mitä siitä valmistetaan. Vastaus kysymykseen on sekä helppo että monimutkainen. Se, mihin puu menee ja mitä siitä tehdään, vaihtelee metsän puuston, sijainnin ja tehtaidemme tarpeen mukaan. Lisäksi eri osat puusta päätyvät eri käyttötarkoituksiin.

 
Männikkö
Kuusikko

Mänty

  • Kuitupuu sellutehtaille
  • Sahatukit sahoille

Lue lisää männystä

Kuusi

  • Kuitupuu paperi- ja sellutehtaille
  • Sahatukit sahoille
  • Ylätukit sahoille
  • Viilutukit vaneritehtaille

Lue lisää kuusesta

Koivu

  • Kuitupuu sellutehtaille
  • Viilutukit vaneritehtaille

Lue lisää koivusta

 

Kaikki puun sivuvirrat käytetään hyödyksi!

 

Mitä puustani valmistetaan?

UPM:n liiketoiminta perustuu metsiin: kasvatamme ja käytämme puuta uusiutuvien ja kierrätettävien materiaalien ja tuotteiden valmistamiseksi. 

Tutustu erilaisiin tuotteisiin, joissa puuta käytetään!

 

​Sahatavara

Sahatavaran käyttökohteita ovat rakentaminen, huonekalu- ja puusepänteollisuus. Käytämme sahatavaraan ainoastaan korkealaatuista pohjoismaista mäntyä ja kuusta, jonka alkuperä voidaan todentaa.

Vaneri

Valmistamme vaneri- ja viilutuotteita kuusesta ja koivusta pääasiassa rakentamiseen, ajoneuvojen lattioihin ja LNG-laivanrakentamiseen sekä muuhun teollisuustuotantoon.

Sellu

Kuluttajana törmäät sellusta valmistettuihin tuotteisiin päivittäin. Sellumme käyttökohteita ovat hygieniatuotteet, pakkauskartonki, tarrat, kirjoitus- ja painopaperit sekä kosmetiikka ja elintarvikkeet.

Toimitamme asiakkaillemme maailmanlaajuisesti vastuullisesti tuotettua havu-, koivu- ja eukalyptussellua moniin eri loppukäyttöihin.

Paperi

Valmistamme hienopapereita ja tarra- sekä pakkausmateriaaleja globaaleille markkinoille. Lisäksi olemme maailmanlaajuisesti johtava graafisten papereiden tuottaja. Laajaan valikoimaamme lukeutuu sanoma- ja aikakauslehtipapereita sekä papereita koti- ja toimistokäyttöön.

Biopolttoaineet

Biopolttoaineemme valmistetaan mäntyöljystä, joka on selluntuotannon tähde. UPM BioVerno -dieselillä ja naftalla voidaan korvata fossiilisia raaka-aineita polttoaineissa ja muoveissa. Myymme tuotteitamme polttoainejakelijoille ja biopohjaisten muovien ja liimojen valmistajille.

Tarramateriaalit

Valmistamme tarramateriaaleja mm. elintarvikkeiden, juomien, hygieniatuotteiden ja lääkkeiden brändäykseen ja informaatioetiketöintiin.

Biokomposiitit

UPM Formi -biokomposiitilla voidaan korvata muovi erilaisissa käyttötarkoituksissa kuten kalusteissa ja viihde- elektroniikassa. UPM Formi valmistetaan sellukuidusta ja muovista.

UPM ProFi -terassilauta on erinomainen ja helppohoitoinen valinta oman kotisi terassille. Materiaali on ekologinen valinta paitsi pitkäikäisyytensä vuoksi, mutta myös koska se sisältää jopa 55–90 % kierrätysraaka-aineita. 

Biolääketieteen tuotteet

Kehittämme ja tarjoamme innovatiivisia ja vastuullisia puupohjaisia biolääketieteellisiä tuotteita useisiin loppukäyttöihin.

 
 

Uusia puusta tehtyjä innovaatioita

 

Puupohjaisista glykoleista korvaaja fossiilisille raaka-aineille

 

FibDex® haavasidos

 

Tutustu kaikkiin UPM:n liiketoimintoihin

www.upm.fi