Alueiden puumarkkinakatsaukset on päivitetty alkuvuoden osalta

Uutinen 19.3.2024 16.48 EET

Alueiden puumarkkinakatsaukset on päivitetty

UPM Metsä on päivittänyt puumarkkinakatsaukset

Varhain alkaneet ja hyvät talvikelit ympäri Suomen ovat kannustaneet niin ostajia kuin myyjiä aktiiviseen talvikorjuiden kauppaan. Nyt katse on kuitenkin käännetty kevään, kesän ja syksyn puutoimituksiin. 

Puukauppavuosi on alkanut hyvällä vireellä. Kaikkien alueiden päälliköillä on positiiviset näkymät tulevasta, vaikka lopputuotemarkkinoiden tilanne on tällä hetkellä hieman utuinen. Kysyntää puulle kuitenkin on, ja haluamme aktiivisesti käydä puukauppaa metsänomistajien kanssa kaikenlaisista kohteista.

”Metsäteollisuuden tuotemarkkinoiden näkymä on osin epävarma, mutta tehtaidemme puuntarve jatkuu hyvänä, puulle on siis kysyntää. Halutuimpia kohteita ovat kantavilla mailla sijaitsevat sulan maan aikana korjattavat harvennukset ja päätehakkuut”, Itäisen alueen päällikkö Janne Seilo summaa.

UPM Kasvu -kumppanuusasiakkaiden avohintaikkuna on auki toukokuun loppuun asti

Aluepäälliköt muistuttavat, että UPM Kasvu -kumppaneiden avohintakausi jatkuu toukokuun loppuun asti. Siihen mennessä tehdyt puukaupat saavat hinnantarkistusedun, joka takaa mahdollisesta hintatason noususta saatavat hyvitykset.* Kaupanteon yhteydessä kannattaa myös sopia metsänhoitotöistä kuluvalle vuodelle, jotta metsä pysyy tuottavana myös jatkossa.

”UPM Kasvu -kumppanuudesta kannattaa olla yhteydessä paikalliseen metsäasiakasvastaavaan. Hän osaa kertoa kumppanuusasiakkaiden eduista ja auttaa ryhtymään kumppanuusasiakkaaksi”, pohjoisen alueen päällikkö Jari Engström kertoo.

Tarkemmat aluekohtaiset puumarkkinakatsaukset pääset lukemaan puumarkkinasivuiltamme.

Tutustu alueesi puumarkkinatilanteeseen

*Hinnantarkistusetu kuuluu UPM Metsän Hopea-, Kulta- ja Platinatason kumppanuusasiakkaille.