Kyselytulos: suurin osa käyttäjistä kokee UPM Metsä -verkkopalvelun hyödylliseksi metsäasioiden hoitamisessa

04/13/2021 10:02:40

Teimme kyselyn verkkopalvelumme käyttäjille ja saimme runsaasti arvokasta palautetta. Lue, miten päivitämme verkkopalvelun ominaisuuksia palautteen pohjalta!

Teimme vuodenvaihteessa UPM Metsä -verkkopalvelun käyttäjille kyselyn, ja iloksemme saimme runsaasti (1345 kpl) vastauksia, joiden pohjalta voimme kehittää verkkopalveluamme entistä paremmaksi. Suurin osa (n. 63 %) kyselyyn vastanneista piti UPM Metsä -verkkopalvelua kiinnostavana lisänä metsäasioiden hoitamisessa. Olemme alkuvuoden aikana käyneet kyselyn tulokset läpi ja jalostaneet ne konkreettisiksi kehitysaskeleiksi.

Tulossa huhti-toukokuussa muistilaput

Verkkopalvelun monipuolinen käyttö alkaa olla tuttua monelle metsänomistajille, ja yhä useampi tarkastelee palvelusta puukauppaan liittyviä dokumentteja ja metsänhoitotöiden ajoitusta sekä taloudellista vaikutusta pitkällä tähtäimellä. Noin puolet kyselyyn vastanneista onkin käyttänyt verkkopalvelun Sopimukset-osiota ja Metsävarallisuus-osiota. Käyttäjien antamien arvosanojen keskiarvo molemmista osiosta oli 4 asteikolla 1-5.

Metsävarallisuus-osioon on toivottu muistilapputoiminnallisuutta, eli mahdollisuutta lisätä kuvioille tärkeitä muistiinpanoja ja kuvia. Toiminto on nyt testausvaiheessa ja tulossa käyttäjille huhti-toukokuun aikana.

Metsävero-osioon lisää ohjeistusta ja käyttökokemusta parantavia muutoksia

Verkkopalvelun Verotus-osiota kehitetään myös palautteiden pohjalta. Ohjeistusta verokirjausten tekemiseen lisätään, kirjausriveille tuodaan yhteensä-summatiedot ja tositenumerointiin panostetaan.

Matkakirjausten tekoon tuli paljon palautetta ja se koettiin turhan moniaskeleiseksi. Myös muistiinpanojen tulostaminen tai vienti Exceliin sekä liitteiden tallentaminen omalle tietokoneelle olivat usein toivottuja parannuksia. Askelmerkit näidenkin kehityskohtien korjaamiseen ovat työn alla.

Kirjautuminen jatkossa mahdollista myös verkkopankkitunnuksilla

Kyselyllä saimme paljon palautetta liittyen verkkopalveluun kirjautumiseen. Kaikki eivät pidä muistettavista käyttäjätunnuksista ja salasanoista, joten verkkopankkitunnistautumista toivottiin helpottamaan palveluun kirjautumista. Alkukesästä tuommekin verkkopankkitunnistautumisen vaihtoehtoiseksi kirjautumistavaksi, jolloin käyttäjä voi valita itselleen sopivimman tavan kirjautua palveluun.

 

Lue lisää tulevista muutoksista kirjautumalla verkkopalveluun!

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää
Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Metsävero­ilmoituksen tekeminen muutamassa minuutissa?
Blogi | 3 min

Metsävero­ilmoituksen tekeminen muutamassa minuutissa?

Lue lisää