Verottajan uusi ohjeistus vaikuttaa bonuskäytäntöihimme

10/06/2020 07:04:35

UPM Kumppanien puukaupoista kertyy bonusta, jota voi käyttää vähennyksenä omassa metsässä tarpeellisiin metsänhoitotöihin. Verottajan uuden ohjeistuksen vuoksi puukauppabonuksia ei voi kuitenkaan enää käyttää täysimääräisesti materiaalien ostamiseen.

Puukaupoista kumppanille kertyneet bonukset vahvistetaan mittaustodistuksella, ja ne ovat voimassa kaksi kokonaista kalenterivuotta eteenpäin. Kerätyn puukauppabonuksen voi käyttää vähennyksenä omassa metsässä tarpeellisiin metsänhoitotöihin, kuten vaikkapa maanmuokkaukseen, taimien istutukseen tai lannoitukseen.

Verottaja on muuttanut ohjeistustaan koskien materiaalien ostamisesta bonuksilla, minkä vuoksi UPM Metsäkin on muuttanut bonuskäytäntöään. Puukauppabonuksia ei voi enää käyttää täysimääräisesti materiaalien, kuten taimien, siementen ja metsälannoitteiden ostamiseen, vaan UPM Metsältä ostetuista materiaaleista ei-bonuksilla maksettava minimiveloitus on 20 euroa + alv. Tämän summan ylittävältä osalta laskun voi maksaa kertyneillä bonuksilla.

Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Aina aikaa metsänomistajalle
Blogi | 1 min

Aina aikaa metsänomistajalle

Lue lisää
Entistä paremmin suunniteltu
Artikkeli | 3 min

Entistä paremmin suunniteltu

Lue lisää