Kotimaiselle puulle on kysyntää

04/03/2018 06:00:10

Takanamme on erityisen vilkas puukauppavuosi 2017. Puukauppa sujui vuoden aikana hyvin ja tasaisesti, mistä kiitos teille, aktiivisille metsänomistaja-asiakkaillemme.

Olemme ostaneet ennätysmäärän puuta suomalaisista yksityismetsistä. UPM:n investoinnit kotimaassa ovat lisänneet merkittävästi puunkäyttöä eri puolilla Suomea. Tulemme nostamaan tänäkin vuonna puunostomääriä kaikkien puutavaralajien osalta. Kotimaiselle puulle on siis kysyntää.

Metsänhoitotöitä on tehty UPM:n hoitamissa yksityismetsissä enemmän kuin aikaisempina vuosina. Laadukas ja oikea-aikainen metsänhoito on kannattavan metsätalouden perusta. Metsänhoitotyöt kannattaakin sopia puukaupan teon yhteydessä. Tarjoamme laadukkaat ja kilpailukykyiset palvelut kaikkiin metsänhoidon vaiheisiin. UPM Joroisten taimitarhalle viime vuosina tehdyt investoinnit varmistavat laadukkaan metsänviljelymateriaalin saatavuuden puukauppa-asiakkaillemme.

Puunkorjuu ja kuljetus ovat olleet poikkeuksellisen märkien olosuhteiden armoilla lähes koko viime vuoden ajan. Erityisesti kaukokuljetus metsästä tehtaalle on vaikeutunut heikosti kantavien teiden johdosta. Oikein mitoitettu ja hoidettu metsäautotie lisää leimikon arvoa sekä tuo hyötyjä puukaupan molemmille osapuolille. Myös yhteiskunnan on tärkeä huolehtia alemman tieverkoston kunnosta suomalaisen puun saatavuuden varmistamiseksi.

Metsän omistamiseen ja hoitoon kuuluu paljon arkipäiväisiä asioita, joista huolehtiminen ajallaan tuottaa parhaan tuloksen ja iloa omistajalleen. Omien tavoitteiden mukaisesti tehty metsäsuunnitelma on helppo tapa seurata oman metsän kehitystä ja vaikuttaa siihen.
Sähköiset palvelut ovat käteviä, sillä niitä voi käyttää itselle parhaiten sopivana aikana. Tarjoamme käyttöönne sähköisen asiointikanavan metsänomistamisen eri vaiheisiin.
Monesti eri vaihtoehtoja on hyvä puntaroida henkilökohtaisesti metsäammattilaisen kanssa. Paikallinen asiantuntijaverkostomme on silloin käytettävissänne, ja palvelut metsänhoidosta puukauppaan sekä metsävarallisuuden hoitoon hoituvat yhdellä käynnillä vaivattomasti.

Onnistuneita puukauppoja!

Juttu on julkaistu aiemmin Metsän henki -lehdessä (Pääkirjoitus, nro 1/18)

Tutustu myös Matti Toivakaisen kirjoitukseen

Puuta liikkeelle, kun metsätiet ovat kunnossa
Blogi | 03/28/2018 10:35:13 | 4 min

Puuta liikkeelle, kun metsätiet ovat kunnossa

Lue lisää
Metsistä on monta mielipidettä
Blogi | 1 min

Metsistä on monta mielipidettä

Lue lisää
Parannuksia UPM Metsä -verkkopalvelun käyttäjäkokemukseen ja ominaisuuksiin
Artikkeli | 3 min

Parannuksia UPM Metsä -verkkopalvelun käyttäjäkokemukseen ja ominaisuuksiin

Lue lisää
Miksi puun hinta laskee? – Kolme kovaa faktaa
Blogi | 3 min

Miksi puun hinta laskee? – Kolme kovaa faktaa

Lue lisää