Hyväkuntoinen metsätie nostaa metsätilasi arvoa

Hyväkuntoinen metsätie helpottaa huomattavasti puunkorjuuta ja kuljetusta sekä muiden metsätöiden tekoa. Siksi metsätien kunto vaikuttaa leimikkosi puun hintaan ja metsätilan arvoon.

Metsätien kuntoa on ylläpidettävä säännöllisesti ja tarvittaessa kannattaa tehdä peruskunnostus. Ylläpitohuolto tarkoittaa tienvarsivesakon raivausta, tien lanausta sekä soran ja murskeen lisäämistä tielle. Jos metsätie on kuitenkin jo päässyt huonoon kuntoon, on peruskunnostuksen aika.

Peruskunnostuksessa tien molemmin kulkevat sivuojat kaivetaan auki, jolloin tie pysyy paremmin kuivana ja painavammilla kuormilla ajo on mahdollista. Tien runko muotoillaan uudelleen ja tarvittaessa vaihdetaan myös rumpuputket, jotka ohjaavat veden kulkemaan tien ali. Lisäksi peruskunnostuksessa tarkastetaan siltojen kunto ja korjataan niiden mahdolliset vauriot.

Metsätien kunnostusta sinun ei tarvitse kokonaan rahoittaa omasta kukkarosta, vaan kustannuksiin on mahdollista saada valtion tukea. Maksettavaksi jää lopulta noin 3-4 euroa / tiemetri. Investointi metsätien kunnossapitoon kannattaa, sillä kiinteistön arvo nousee, kun hyväkuntoinen metsätie mahdollistaa metsänhoitotöiden tekemisen kustannustehokkaasti.

Käy tarkastamassa metsätiesi kunto ja keskustele metsäasiakasvastaavamme kanssa sen huolto- ja korjaustarpeista. Yhdessä asiantuntijan kanssa on helppo suunnitella juuri sinun metsätiellesi sopiva huolto!

 

Tarvetta perusparannukselle tai kokonaan uudelle tielle? Tutustu UPM Metsätie palveluun.

UPM Metsätie
KOKOELMA

UPM Metsätie

Lue lisää
Miksi metsää kannattaa lannoittaa?
Artikkeli | 4 min

Miksi metsää kannattaa lannoittaa?

Lue lisää
Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Kaiken takana on taimi – UPM Joroisten taimitarha viettää 40-vuotisjuhlavuottaan
Artikkeli | 3 min

Kaiken takana on taimi – UPM Joroisten taimitarha viettää 40-vuotisjuhlavuottaan

Lue lisää