Puukaupan tekeminen onnistuu myös verkossa

Puukauppa on mahdollista tehdä myös verkossa, vaivattomasti, turvallisesti ja oman metsän tarpeita kunnioittaen. UPM Metsä -verkkopalvelussa näet ehdotukset hakkuista ja niiden ajankohdasta, voit lähettää tarjouspyynnön, hyväksyä tarjouksen ja seurata puukaupan etenemistä.

Puukauppa verkossa on aivan yhtä ainutlaatuinen tapahtuma kuin kasvokkain tehty puukauppa. Teit puukaupat sitten sähköisesti tai kasvokkain, tai yhdistelmänä näistä, me pidämme huolta, että kaikki tarvittava metsäsi hyväksi tehdään aina ammattitaidolla – ja juuri oikeaan aikaan. UPM Metsä -verkkopalvelussa voit tehdä puukaupat juuri silloin kun se sinulle parhaiten sopii.

Puukaupan viisi askelta verkossa:

  1.  Rekisteröidy ja/tai kirjaudu UPM Metsä -verkkopalveluun.
  2. Valitse toteutettavat hakkuut.
  3. Tee tarjouspyyntö.
  4. Hyväksy tarjous.
  5. Seuraa puukaupan etenemistä.

Metsävaratieto mahdollistaa laajat palvelut verkossa

UPM Metsä -verkkopalvelussa sinulle esitetään hakkuuehdotuksia, jotka pohjautuvat metsävaratietoon tai sinulle laadittuun metsäsuunnitelmaan. Jos olet tilannut meiltä metsäsuunnitelman, metsävaratietosi löytyvät jo palvelusta. Voit myös antaa suostumuksen metsävaratietojesi siirtoon metsään.fi-palvelusta, mikäli metsätilasi kuviotiedot puuttuvat palvelusta. Näin saat käyttöösi parhaat sähköiset palvelut ja voit tehdä tarjouspyyntöjä.

Hakkuiden valinta ja tarjouspyynnön tekeminen

Kun olet kirjautunut palveluun, voit aloittaa puukauppojen teon UPM Metsä -verkkopalvelun Myy ja hoida -osiosta. Osiossa näet listattuna metsätilojesi toimenpide-ehdotukset ja niille suositellut ajankohdat. Voit myös rajata toimenpiteitä Toimenpiteiden suodattaminen -työkalulla, jonka löydät osion yläreunasta.

toimenpiteiden_suodattaminen.JPG

Toimenpiteiden suodattaminen -työkalulla voit valita tarkasteltavan metsätilan ja hakkuiden ajankohdan. Jos sinulla on mielessä jokin tietty hakkuutarve, jota ehdotuksista ei löydy, voit määritellä sen helposti myös itse.

määrittele-toimenpide.JPG

Voit lisätä tarjouspyyntöihin halutessasi myös lisätietoja esimerkiksi metsikkökuvion erityispiirteistä tai toiveesi hakkuun toteutuksen ajankohdasta.

Kun olet lähettänyt tarjouspyynnön, voit tarkastella sen tilaa Sopimukset-osiossa ja halutessasi myös perua tarjouspyynnön.  

Tarjouksen hyväksyminen ja puukaupan etenemisen seuranta

Metsäasiakasvastaava tutustuu tarjouspyyntöösi ja tekee tarvittaessa myös metsäkäynnin kohteeseen. Saat tarjouksen puukaupasta viikon sisällä tarjouspyynnön lähettämisestä.

Tarjouksen löydät UPM Metsä -verkkopalvelun Sopimukset-osiosta, jossa voit hyväksyä tai hylätä tarjouksen. Jos hyväksyt tarjouksen, saat sähköpostiisi linkin, josta sinut ohjataan puukauppasopimuksen sähköiseen allekirjoittamiseen.

Sopimukset-osiossa voit tarkastella puukauppasopimuksiasi ja niiden tilaa, mittauksia, maksuja ja puukauppabonuksiasi.  

Vaikka puukaupat on mahdollista tehdä alusta loppuun UPM Metsä -verkkopalvelussa, voit silti aina sopia metsäkäynnin metsäasiakasvastaavasi kanssa tai kysyä mieltäsi askarruttavia kysymyksiä puukaupasta tai verkkopalvelun käytöstä asiakaspalvelustamme.

Metsäasiakasvastaava tukena kaikissa puukaupan vaiheissa myös verkkopuukaupoissa

Vaikka voit tehdä puukaupat verkossa ilman kasvokkaista tapaamista metsäasiakasvastaavasi kanssa, on sinulla aina mahdollisuus hyödyntää metsäammattilaisesi asiantuntemusta ja sopia esimerkiksi sopimuksen allekirjoittamisesta kasvokkain. Voit myös pyytää metsäasiakasvastaavasi apua tarjouspyynnön tekemisessä ja käydä itse vain hyväksymässä tarjouksen verkkopalvelussa. Ei ole kahta samanlaista metsää eikä metsänomistajaa, eikä sähköisten puukauppojenkaan tarvitse olla samanlaisia. 

 

Näin teet puukaupan vaivattomasti verkossa -verkkoluento:

 
 
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää
Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa
Artikkeli | 3 min

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa

Lue lisää