UPMMetsä

Metsien sertifiointi on tärkeää

Kansainväliset asiakkaamme kilpailluilla lopputuotemarkkinoilla edellyttävät, että pystymme todentamaan, että tuotteissamme käytetty puu on hankittu kestävästi hoidetuista metsistä ja tunnemme sen alkuperän. Siksi painotamme metsäsertifioinnin merkitystä ja asetamme aina sertifioidun puun etusijalle puukauppaa tehdessämme.

Molemmat kansainvälisesti tunnetut metsäsertifiointijärjestelmät FSC® (FSC-C109750) ja PEFC (PEFC/02-21-17) on luotu edistämään taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristön näkökulmasta kestävää metsätaloutta. Järjestelmien painotukset ja hallinnointi poikkeavat toisistaan.

Metsänomistajana päätät metsäsertifiointiin liittymisestä. Me ostamme puuta kaikkiin sertifiointiryhmiin kuuluvilta metsänomistajilta. Puukauppaa tehtäessä metsäasiakasvastaavamme pyytää sinua todentamaan, mihin ryhmään kuulut, jotta pystymme varmistamaan, että ostamamme puu on peräisin sertifioidusta metsästä.

Useita tapoja liittyä PEFC-sertifiointiin

Voit liittää metsäsi PEFC-sertifiointiin usealla eri tavalla.  UPM:n asiakkaana voit liittyä kauttamme maksutta Kestävän Metsätalouden Yhdistyksen, KMY:n hallinnoimiin alueellisiin PEFC-sertifiointiryhmiin. Voit liittyä niihin myös suoraan lähettämällä hakemuksesi yhdistykselle.  Jos olet Metsänhoitoyhdistysksen jäsen, voit kuulua alueelliseen sertifiointiryhmään mhy:n kautta. Myös muilla toimijoilla on omia sertifiointiryhmiään.

Monet lopputuoteasiakkaat painottavat FSC:tä

FSC on toinen, erityisesti tuotemarkkinoiden näkökulmasta tärkeä metsien sertifiointijärjestelmä.

Jos FSC-sertifiointi kiinnostaa sinua, voit liittyvä hallinnoimaamme FSC-ryhmäsertifikaatiin. Siihen on liittynyt jo noin 1500 metsänomistajaa, joiden metsien yhteispinta-ala on yli 500 000 hehtaaria. Kaikki UPM:n omistamat metsät, 515 000 hehtaaria, on FSC-sertifioitu.

Tutustu sertifiointipalveluihimme ja keskustele niistä metsäasiakasvastaavamme kanssa. 

 

 

 

Lue lisää Metsän henki -lehdestämme

 

 

Lue lisää UPM FSC® -ryhmäsertifikaatista

UPM FSC® -ryhmäsertifiointi
Palvelut | 06/28/2017 13:44:25 | 3 min

UPM FSC® -ryhmäsertifiointi

Lue lisää
Kestävän metsätalouden perusteet
Artikkeli | 3 min

Kestävän metsätalouden perusteet

Lue lisää
Muista 3 asiaa, kun vierailet metsätyömaalla
Artikkeli | 1 min

Muista 3 asiaa, kun vierailet metsätyömaalla

Lue lisää
Jokaisella eliöllä on tärkeä tehtävä
Artikkeli | 1 min

Jokaisella eliöllä on tärkeä tehtävä

Lue lisää