UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Lannoittamisella jopa tuhansien eurojen lisätulot metsästä – katso video!

Lannoittamisella jopa tuhansien eurojen lisätulot metsästä – katso video!

Metsänlannoitus on tuottava sijoitus, sillä lannoitukseen sijoitettu euro palautuu kolminkertaisena kahdeksan vuoden päästä. Katso videolta, miten metsänlannoitus tehdään ja minkälaisia vaihtoehtoja lannoittamiseen löytyy.

 

Metsänlannoituksella voit saada jopa satojen eurojen lisätuoton hehtaaria kohden, mikä vastaa noin 15—20 prosentin vuotuista lisätuottoa metsästäsi.

UPM Metsänlannoitus -palvelu on vaivaton ratkaisu, sillä hoidamme lannoituksen avaimet käteen -ratkaisuna ja haemme myös mahdollista Kemera-tukea puolestasi. Lannoituskustannukset voit vähentää puun myyntiverotuksessa.


Kolme etua metsänlannoituksesta

  1. Lisää tuottoa

Kasvu lisääntyy 2—6 mottia vuodessa hehtaarilla, jolloin kiertoaika ja harvennusvälikin lyhenevät. Puusto järeytyy nopeammin ja arvokkaan tukkipuun määrä lisääntyy.

  1. Lisää hiilinieluja

Lannoittaminen on ilmastoteko, sillä lannoitettu metsä sitoo jopa 10 000 kg enemmän hiiltä per hehtaari kuin lannoittamaton. Yhden hehtaarin lannoittaminen sitoo siis keskimäärin saman verran hiiltä kuin yksi ihminen tuottaa sitä vuoden aikana.

  1. Lisää metsän terveyttä

Ravinnepuutoksia paikkaava tuhkalannoitus vaikuttaa jopa 30 vuotta. Terve, hyvin kasvava metsä kestää paremmin taudinaiheuttajia ja tuholaisia. Lannoitus kasvattaa myös marja- ja sienisatoja.


Lähde mukaan edullisiin yhteislannoituksiimme ja pyydä tarjous UPM Metsänlannoitus -palvelustamme Metsäpalvelukeskuksesta tai metsäasiakasvastaavaltasi. Laadimme juuri sinun metsällesi sopivan lannoitussuunnitelman.

 

Lue lisää metsänlannoittamisesta ja edullisista yhteislannoituksista

Metsän tuotto kasvuun helikopterilannoituksella
Artikkeli | 02/12/2020 12:52:00 | 4 min

Metsän tuotto kasvuun helikopterilannoituksella

Lue lisää
Muista 3 asiaa, kun vierailet metsätyömaalla
Artikkeli | 1 min

Muista 3 asiaa, kun vierailet metsätyömaalla

Lue lisää
Miksi hakkuita ei voi tehdä ennakkoon?
Artikkeli | 2 min

Miksi hakkuita ei voi tehdä ennakkoon?

Lue lisää
Kestävän metsätalouden perusteet
Artikkeli | 3 min

Kestävän metsätalouden perusteet

Lue lisää