UPM Joroisten taimitarha on kehittänyt tulevaisuuden metsiä jo 40 vuotta

06/03/2020 08:02:12

UPM Joroisten taimitarha täyttää tänä kesänä 40 vuotta. Tarha on kehittänyt metsäpuiden taimien kasvatusta ja hyödyntänyt metsänjalostuksen tutkimusta tehokkaasti vuosikymmeniä tuotteissaan.

Joroisten taimitarha on perustettu vuonna 1980, ja se on ainutlaatuinen, sillä yhdelläkään toisella metsäyhtiöllä ei ole omaa taimitarhaa Suomessa.

”UPM:n taimitarhalla tehty kehitystyö on vienyt koko alaa eteenpäin, ja sen merkitys vain kasvaa niin ilmastonmuutoksen, puuntuotannon kehittämisen kuin luonnon monimuotoisuuden turvaamisen kannalta”, UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander sanoo.

Joroisten taimitarhalta lähtee sekä UPM:n omiin että yksityisten metsänomistajien metsiin vuosittain kymmeniä miljoonia puuntaimia ja kiloittain siemenmateriaalia.

”Taimitarhalla tieteellinen metsänjalostuksen tutkimus muuttuu käytännöksi, jonka hyödyistä pääsevät nauttimaan UPM:n metsänomistaja-asiakkaat. Käytämme jalostettuja siemeniä aina, kun niitä on saatavilla. Se lisää puiden kasvua ja siten myös metsien hiilinieluja”, kertoo taimitarhan päällikkö Anne Immonen.

Taimitarhalla on tärkeä rooli myös metsien monimuotoisuuden lisäämisessä. Joroisissa tuotekehitystä on tehty jo vuosia, ja etenkin rauduskoivun taimien tuotannon lisäämiseen on valmistauduttu. Koivun ohella on kasvatettu pieniä määriä tammea ja tervaleppää, joiden avulla voidaan lisätä luonnon monimuotoisuutta.

”Työmme taimitarhalla tähtää pitkälle tulevaisuuteen. Meidän taimistamme kasvaa terveitä ja tuottavia tulevaisuden metsiä. Taimien hankinta ei ole kustannuserä, vaan investointi tulevaisuuteen”, Immonen kiteyttää.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt UPM:n Joroisten taimitarhan metsänviljelymateriaalille Avainlippu-tunnuksen. UPM:n puuntaimet ovat alku terveelle ja tuottavalle suomalaiselle metsälle. Kaikki UPM Joroisten taimet ovat vuosikymmenien kehittämisen ja osaamisen tulos sekä 100 %:sesti suomalaista alkuperää.

 

Lisätietoja antaa:
Anne Immonen, taimitarhapäällikkö, UPM Metsä, puh. 040 579 2944

Metsäsijoittaminen kannattaa, koska metsä on vakaa sijoituskohde
Artikkeli | 9 min

Metsäsijoittaminen kannattaa, koska metsä on vakaa sijoituskohde

Lue lisää
Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää
Blogi | 2 min

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää

Lue lisää
Taimikonhoito on tuottoisa sijoitus
Blogi | 4 min

Taimikonhoito on tuottoisa sijoitus

Lue lisää