Lisää vaihtoehtoja metsänomistajille: metsän jatkuva kasvatus

05/02/2019 10:02:00

UPM kehittää palvelutarjontaansa metsänomistajille tuotteistamalla jatkuvan kasvatuksen hakkuumenetelmät. Jatkuva kasvatus eli metsänhoito ilman avohakkuita on kuulunut yhtiön valikoimaan jo aiemminkin, mutta selkeällä tuotteistamisella halutaan vaihtoehto tuoda entistä näkyvämmäksi metsänomistajille.

"Kehitämme jatkuvasti palveluitamme, jotta pystymme vastaamaan metsänomistajien tarpeisiin. Haluamme tarjota laajan valikoiman tuotteita, joista jokainen voi valita juuri omaan metsäänsä sopivan vaihtoehdon asiantuntijoidemme avulla. Jatkuvan kasvatuksen hakkuutavat eivät korvaa nykyisiä käsittelytapoja, vaan tarjoavat vaihtoehdon metsänomistajan niin halutessa", kertoo UPM Metsän johtaja Sauli Brander.

Nykyinen metsänhoito on kasvattanut merkittävästi Suomen metsien kasvua ja hiilinieluja. Metsämme kasvavat nyt enemmän kuin koskaan. Metsän taloudellisen hyödyntämisen ja luontoarvojen ylläpitämisen yhteensovittaminen on nykyaikaisen metsätalouden lähtökohta riippumatta hakkuutavasta.

”Jatkuvan kasvatuksen tuotteistamisen tavoitteena on tarjota metsänomistajille enemmän vaihtoehtoja. Laajemmalla tarjonnalla haluamme motivoida metsänomistajia hoitamaan metsiään, sillä hoidettu metsä kasvaa paremmin ja tuottaa omistajalleen enemmän. Kaikille metsille löytyy sopiva käsittelytapa ammattilaisen avulla, kun omistaja tietää tavoitteensa”, Brander sanoo.

UPM on vuodesta 2014 asti tehnyt jatkuvan kasvatuksen hakkuita niin yhtiön omissa metsissä kuin yksityismetsissäkin. Näistä kertynyt kokemus ja osaaminen mahdollistavat palvelutarjonnan laajentamisen, jolla UPM uskoo kiinnostuksen metsien hoitoon lisääntyvän.


Lisätietoja antavat:
Johtaja Sauli Brander, UPM Metsä, puh. 040 567 4155