UPM luovuttaa metsänomistajille puukaupan katkontatiedot yhä laajemmin

11/25/2019 13:54:56

UPM kehittää jatkuvasti toimintaansa palvellakseen metsänomistaja-asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla. Puun myyjän on jatkossa mahdollista saada aikaisempaa tarkempi tieto puukaupan katkonnasta.

Metsänomistajalle lähetetään puukaupan yhteydessä mittaustodistus korjatuista puista. Tämän lisäksi metsänomistaja on saanut pyynnöstä vuodesta 2016 alkaen puutavaran katkontaerittelyn, josta selviää katkotut puut niin pituuden kuin läpimitan mukaan puutavaralajeittain. Jatkossa metsänomistaja saa UPM:ltä pyydettäessä myös tukkitaulukon oman puukauppansa puista.

"Haluamme antaa metsänomistajalle kaiken mahdollisen tiedon avoimesti, sillä luottamuksellinen suhde asiakkaisiimme on ensiarvoisen tärkeää. Olemme jo tähän asti toimittaneet metsänomistajalle hyvin yksityiskohtaista tietoa katkonnasta, ja nyt toimitamme vielä yhdistetyn tiedon tukkien pituuksista ja läpimitoista", kertoo UPM:n metsäjohtaja Sauli Brander.

"Luottamus puukaupan osapuolten välillä on hyvin tärkeää. Tarvittaessa toimitamme metsänomistajille hakkuukoneen runkotiedot, joista näkyy kaikki hakkuukoneessa tehdyt päätökset", Brander jatkaa.

UPM Metsä on käynnistänyt hankkeen, jotta tukkitaulukko ja runkotiedot saadaan automaattisesti kaikilta kaupoilta sähköisesti.

"Uskomme, että tämä edistysaskel tekniikassa ja koko toiminnassa lisää läpinäkyvyyttä puukaupoissa ja tukee niin metsänomistajien, hakkuuyrittäjien kuin puunostajankin tekemistä", Brander kertoo.

Hanke saadaan päätökseen vuoden 2020 aikana, jonka jälkeen tieto voidaan toimittaa kattavasti ja nykyistä helppolukuisemmassa muodossa. Metsänomistaja voi olla yhteydessä kaikissa puukauppaan ja katkontaan liittyvissä asioissa oman alueensa metsäasiakasvastaavaan tai UPM:n palvelukeskukseen.

 

Lue korjuujäljestä ja mittatarkkuudesta

Miksi korjuujäljellä on väliä? Näin varmistamme laadukkaan puunkorjuun
Blogi | 03/06/2019 07:08:32 | 5 min

Miksi korjuujäljellä on väliä? Näin varmistamme laadukkaan puunkorjuun

Lue lisää
Miten hakkuukoneen mittaustarkkuus varmistetaan?
Artikkeli | 09/05/2019 06:40:49 | 4 min

Miten hakkuukoneen mittaustarkkuus varmistetaan?

Lue lisää