Robertin neuvo: ”Tee joka vuosi tarkastus metsässäsi”

08/14/2019 07:09:38

Metsäasiakasvastaava Robert Lindqvist kehottaa tarkastamaan metsän tilanteen säännöllisesti. Parhaiten se onnistuu metsään menemällä. Vapaa-ajallaan Robert metsästää ja puuhailee monissa yhdistyksissä. Robert auttaa kaikissa metsäasioissa Kokkolassa, Kruunupyyssä ja Luodossa.

Kuka olet?

Olen Robert Lindqvist ja kotoisin Purmosta, jossa myös asun. 

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Valmistuin metsätyönjohtajaksi vuonna 1985. Minulla on monenlaista työkokemusta. Olen työskennellyt kuljetus- ja kaukoliikenteen tehtävissä sekä monipuolisesti metsäalalla. Tämä on jo kolmas kerta, kun työskentelen metsäasiakasvastaavana. Toimin nyt siis metsäasiakasvastaavana UPM Metsän Kokkolan metsäpalvelutoimistossa. Toimialuettani ovat Kokkola (Kantakaupunki), Kruunupyy (Kanta-Kruunupyy, Alaveteli) ja Luoto.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen jo lapsesta asti ollut kiinnostunut luonnosta. Metsässä voi kokea hienoja luontoelämyksiä: voi hengittää raikasta ilmaa ja kuunnella lintuja. On etuoikeus saada työskennellä metsässä.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Tyypillinen työpäiväni alkaa usein toimistohommilla. Sen jälkeen tapaan usein asiakkaita joko heidän kotonaan tai metsässä. Autan ja neuvon kaikessa metsänhoidossa ja hakkuiden suunnittelemisessa.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Omistan itse metsää, jossa teen muun muassa taimikon perkauksia ja istutuksia.

Mikä on mottosi?

Ole rehellinen.

Mikä on paras muisto metsästä?

Yksi parhaista muistoistani on kun olin isäni kanssa jänisjahdissa joulukuun alussa 1980-luvulla. Maahan oli satanut ensilumi, aurinko oli nousemassa ja juuri silloin saimme jäniksen kiinni erään kuusen alla, ja siitä se ajo sitten lähti.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Puuhailen paljon metsästyksen ja riistan parissa. Metsästän mäyräkoiran avulla hirvieläimiä ja valkohäntäpeuroja. Lisäksi olen aktiivinen monissa yhdistyksissä, jotka liittyvät luontoon.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Tee joka vuosi keväällä kierros metsässäsi ja katso, mitä hoitotoimenpiteitä metsäsi tarvitsee. Tarvittaessa päivitä metsäsuunnitelmasi. Saat aina apua ja neuvoja omalta metsäasiakasvastaavaltasi. Autamme sinua mielellämme!

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Lindqvist Robert
Metsäasiakasvastaava

Lindqvist Robert

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Seppo löysi metsästä lähteen, jota kukaan muu ei ollut vielä löytänyt
Uutiset | 04/05/2019 13:54:40 | 2 min

Seppo löysi metsästä lähteen, jota kukaan muu ei ollut vielä löytänyt

Lue lisää