Uusi taimituote, UPM Pikkolo Mänty, helpottaa kuljetusta ja istutusta

05/03/2018 11:13:02

UPM Joroisten taimitarhan uusi taimituote, UPM Pikkolo Mänty, tarjoaa metsän uudistamiseen kustannustehokkaan ja näppärän ratkaisun. Pienikokoinen, 7−12 cm mittainen taimi on helppo istuttaa ja kuljettaa, sillä istuttajan mukana kulkee suuri määrä taimia yhdellä kertaa. Aktiivista juurta on paljon suhteessa verson kokoon, mikä varmistaa tutkitusti hyvän alkuunlähdön luontaisilla männyn kasvupaikoilla. Pikkolo Mänty on UPM:n metsänomistaja-asiakkaiden tilattavissa syksyn 2019 toimituksiin.

Vuonna 1980 perustetulla Joroisten taimitarhalla on jo lähes 40 vuoden ajan kasvatettu uusia puusukupolvia suomalaisiin metsiin. Päätuote on edelleen kuusi, jonka lisäksi tarhalla kasvatetaan mäntyä ja rauduskoivua sekä pieniä eriä tammea. Siemeniä ja taimia toimitetaan niin UPM:n omiin kuin yksityisten metsänomistajien metsiin. Jalostettu siemenmateriaali tuotetaan siemenviljelyksillä eri puolilla Suomea. 

Tuotekehitys on ollut tärkeä osa Joroisten taimitarhan toimintaa alusta saakka. Viimeisimpiä tuoteuutuuksia ovat Pikkolo Männyn lisäksi koivun pikkutaimi sekä Suomi 100 -tammi. Taimitarhan tuotanto on laajentunut vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, ja viime vuosien aikana on rakennettu uusia kasvihuoneita, uusittu taimitarhan infrastruktuuria sekä lisätty automaatiota. 

”UPM:n taimitarhat Suomessa ja Uruguayssa tuottavat vuosittain 50 miljoonaa tainta. Joroisten taimitarha työllistää noin 40 henkilöä ja on Suomen ainoa metsäteollisuuden omistama taimitarha. UPM tarjoaa metsänomistajille kokonaisvaltaisen metsänuudistamispalvelun puunkorjuusta maanmuokkaukseen, taimiin ja istutukseen”, sanoo UPM Joroisten taimitarhapäällikkö Anne Immonen