Uusi metsäasiakasvastaava Jouni Tuohimäki rakastaa metsää - Vei kuukauden ikäisen vauvansa laavulle

10/30/2017 10:34:17

Soinin toimistossa päivystää metsäasiakasvastaava Jouni Tuohimäki.

Jos pitäisi luonnehtia Jouni Tuohimäen suhdetta metsään, se on kunnioitus ja innostus.
- Olen pienestä pitäen liikkunut metsässä. Ensin kasasin isän kanssa rankoja ja hankintapuita. Yläasteikäisestä asti tein jo itsekin hommia moottorisahalla, kertoo Ähtäristä kotoisin oleva Jouni.

Jouni aloitti meillä työt Soinin ja Lehtimäen alueen metsäasiakasvastaavana lokakuun 2017 alussa. Miehellä on vakuuttava tausta metsän parissa.

Ennen UPM:lle tuloaan Jouni ajoi seitsemän vuotta hakkuukonetta. Samalla hän opiskeli työn ohessa metsätalousinsinööriksi. Takataskusta löytyy myös metsäalan perustutkinto.

Tärkein oppi tuli kuitenkin kotoa.
- Isä opetti kunnioituksen luontoa kohtaan. Sitä ei koulun penkillä opi. Metsä on arvokasta. Ymmärrän myös metsänomistajien näkökulman.

Kunnioitus luontoon näkyy Jounin mukaan siinä, että esimerkiksi eläimet otetaan huomioon. Pesintäaikana raivausta ei tehdä ja hakkuut tehdään vastuullisesti.
- Ikävintä on nähdä, jos metsää ei ole hoidettu ajallaan tai on tehty virheitä. Itselläni on kertynyt hyvin silmää, miten hakkuut tulee tehdä.

Jouni asuu perheensä ja koiriensa kanssa Ähtärissä, josta on Soiniin matkaa noin 40 kilometriä. Hän retkeilee paljon lähimaastoissa, muun muassa Arpaisilla.

Esikoistytär syntyi syyskuussa 2017. Tytär oli vain kuukauden ikäinen, kun Jouni vei hänet metsäretkelle.
- Kävimme laavulla paistamassa makkaraa. Tyttö istui auton kaukalossa ja välillä sylissä. Hänet opetetaan heti talon tavoille, isä nauraa.

Soinin metsäpalvelutoimisto löytyy osoitteesta Alajärventie 5 B 2. Sieltä tavoittaa metsäasiakasvastaava Jouni Tuohimäen. Hänelle kannattaa soittaa etukäteen. Jouni voi olla välillä metsäkäynneillä.

On kolme asiaa, joita Jounilta kysytään usein. Ne ovat:

1. Milloin voin harventaa metsääni?
2. Mitä metsässäni pitää seuraavaksi tehdä?
3. Voinko saada metsänhoitoon Kemera-tukea?

Jouni tietää vastaukset kysymyksiin.
- Minulle voi soittaa kaikkiin puukauppaan ja metsään liittyvissä asioissa. Tyhmiä kysymyksiä ei ole. Jos en jotain tiedä, otan selvää. Autan ja neuvon mielelläni.

Ota yhteyttä

Jouni Tuohimäki
jouni.tuohimaki@upm.com
p. 0204 164 816

UPM Metsä Soinin metsäpalvelutoimisto
Alajärventie 5 B 2
63800 Soini

 

Täältä löydät kaikkien metsäasiakasvastaavien yhteystiedot