UPM ja FSC® solmivat kansainvälisen kumppanuussopimuksen

05/17/2017 11:24:00

UPM ja Forest Stewardship Council® (FSC) ovat solmineet kansainvälisen strategisen kumppanuussopimuksen, jonka tavoitteena on edistää FSC:n markkina-asemaa metsänomistajia palvelevin keinoin sekä lisätä FSC-sertifioidun puun tarjontaa. Sopimus allekirjoitettiin FSC:n kansainvälisessä jäsentapaamisessa Karkkilassa 16.5.2017.

UPM on tehnyt aktiivista yhteistyötä FSC:n kanssa useiden vuosien ajan sekä Suomessa että kansainvälisesti. Yhtiö on ollut mukana kehittämässä FSC-sertifiointia parantaakseen sen soveltuvuutta suomalaiseen yksityismetsänomistajarakenteeseen. Kehitystyö jatkuu strategisen kumppanuuden myötä.

”Kumppanuussopimus vahvistaa yhteistyötämme UPM:n kanssa. Vahvat suhteet paperi- ja metsäteollisuuden vastuullisiin edelläkävijöihin ovat tärkeitä, sillä yhdessä pystymme edistämään FSC-sertifiointia maailmanlaajuisesti. Jaamme näkemyksen FSC:n merkityksestä kaikille toimijoille arvoketjussa metsänomistajista kuluttajiin. UPM ja FSC ovat myös samaa mieltä vastuullisen metsänhoidon ja puun käytön tärkeydestä biotaloudessa”, FSC:n pääjohtaja Kim Carstensen toteaa.

”UPM:n asiakkaiden kiinnostus yhtiön ympäristösuorituskykyä ja toiminnan kestävyyttä kohtaan on kasvussa. Kolmannen osapuolen vahvistamat sertifikaatit tarjoavat heille hyödyllistä tietoa UPM:n tuotteiden vastuullisuudesta”, UPM Biorefining -liiketoiminta-alueen johtaja Heikki Vappula sanoo.

”Kansainvälinen kumppanuus on luonteva jatko UPM:n Biofore-strategialle ja yhteistyöllemme FSC:n kanssa. FSC-sertifiointi on erinomainen tapa edistää vastuullista metsätaloutta. Yhteinen tavoitteemme on laajentaa metsien FSC-sertifiointia sekä kehittää UPM:n metsätaloutta ja ryhmäsertifiointiratkaisuja palvelemaan suomalaisia pienmetsänomistajia”, Vappula jatkaa.

UPM perusti vuonna 2012 FSC-ryhmäsertifikaatin (FSC C 109750) edistääkseen suomalaisten yksityismetsien sertifiointia. Vuoden 2016 loppuun mennessä siihen oli liitetty noin 300 000 hehtaaria yksityismetsiä.

Lisätietoja antavat:
Sauli Brander, UPM, metsäjohtaja, puh. 040 567 4155
Anniina Kostilainen, FSC Suomi, pääsihteeri, puh. 045 801 4333


 

Lue myös

Metsäsertifioinnilla edistetään kestävää kehitystä
Blogi | 08/01/2013 10:29:00 | 3 min

Metsäsertifioinnilla edistetään kestävää kehitystä

Lue lisää