UPM:n PEFC-metsäsertifiointiryhmän hallinnointi muuttuu – ei aiheuta muutoksia metsänomistajille

02/06/2018 10:27:30

UPM luopuu oman PECF-metsäsertifiointiryhmän täysin itsenäisestä toiminnasta. Jatkossa Kestävän metsätalouden yhdistys (KMY) huolehtii käytännön sertifiointitoimenpiteistä ja auditoinneista myös UPM Metsän sertifiointiryhmän jäsenten kiinteistöillä.

Perustimme oman PEFC™-sertifiointiryhmän kumppaniasiakkaillemme vuonna 2014. Ryhmässä on nyt kaikkiaan 3 300 metsänomistajajäsentä.

Pääosa Suomen PEFC-metsäsertifioinnista on hoidettu alueellisena ryhmäsertifiointina, jota hallinnoi Kestävän Metsätalouden Yhdistys (KMY). Sen perustajajäsenet ovat Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK ry, Metsäteollisuus ry sekä Sahateollisuus ry.

Jatkossa myös UPM Metsän PEFC-sertifiointiryhmä tulee KMY:n hallinnoimaksi.

- Päätimme luopua sertifiointiryhmämme täysin itsenäisestä toiminnasta. Jatkossa KMY huolehtii ryhmän käytännön sertifiointitoimista ja auditoinneista. Edustamme edelleen metsänomistajia ja toimitamme tarvittavat tiedot KMY:lle. Metsänomistajien kannalta toiminta jatkuu kuten ennenkin ja on ryhmään liittyneille ja liittyville asiakkaillemme edelleen maksutonta, kertoo puumarkkinapäällikkö Panu Kärkkäinen.

Kaikille sertifiointiryhmän jäsenille on lähetetty kirje aiheesta. Mikäli metsänomistaja ei halua jatkaa sertifiointiryhmässä, siitä voi ilmoittaa meille kirjallisesti 31.5.2018 mennessä UPM Metsä asiakaspalveluun palvelukeskus@upm.com tai UPM Metsä asiakaspalvelu, PL 85, 33101 Tampere.

Edellisessä PEFC-auditoinnissa marraskuussa 2017 saimme erinomaiset tulokset. Ryhmä sai vain yhden lievän arvokkaiden elinympäristöjen ominaispiirteiden säilyttämistä koskevan poikkeaman.

 

 

Lue myös FSC-ryhmäsertifioinnistamme

FSC®-ryhmäsertifiointi
KOKOELMA

FSC®-ryhmäsertifiointi

Lue lisää