Neljä asiaa, jotka tekivät vuodesta 2018 erinomaisen puukauppavuoden

12/19/2018 07:45:38

Vuosi 2018 jää historiaan vilkkaana puukauppavuotena. Tavoitteena on, että aktiivinen puukauppa jatkuu myös tulevaisuudessa. Metsänomistajille se tarkoittaa hyviä puukauppoja vuodesta riippumatta.

Kiitos kaikille metsänomistajille kuluneesta vuodesta. Vuosi 2018 oli metsänomistajille poikkeuksellisen hyvä puukauppavuosi. Listasin neljä syytä, miksi.

  1.  Puulle hyvää kysyntää. Kaikenlaisia kohteille ja leimikoille on ollut kysyntää. Tämä johtui tehtaillemme tehdyistä puunkäyttöä lisäävistä investoinneista. Myös edellisvuoden hankalat korjuuolosuhteet olivat heikentäneet puuvarantojamme, ja tarve puulle oli tänä vuonna erityisen suuri.
  2. Metsät tuottokuntoon. Vilkkaalla puukaupalla ja hakkuiden toteutuksilla metsänomistajat saivat metsänsä hyvään tuottokuntoon. Harvennusmetsissä puut saivat kasvutilaa ja uudistamishakkuilla luotiin elinvoimaisia uusia metsiä. 
  3. Puun markkinahinta. Puusta on maksettu käypää markkinahintaa. Metsänomistajat ovat voineet tehdä paljon puukauppoja ja kotiuttaa metsän tuottoa.
  4. Innostunut puukauppavire. Moni metsänomistaja tarjosi leimikoitaan aktiivisesti myyntiin. Vilkas tarjonta lisäsi puukauppamääriä entisestään ja innosti muitakin tekemään puukauppoja.

Mitä seuraavaksi puukaupassa?

Puuntarve jatkuu osaltamme seuraavinakin vuosina suurena, ja haluamme hankkia puuta yhä enemmän suomalaisilta metsänomistajilta. Olemme vahvistaneet puunostoverkostoamme, lisänneet metsäasiakasvastaajien määrää ja laajentaneet ostoaluettamme.

Kaikenlaiselle puulle on tarvetta. Haluamme jatkossakin auttaa metsänomistajia saamaan metsästään parhaan tuoton. Ollaan yhteydessä!

 

Lue lisää puumarkkinoista

 
Jokainen ilmoittamaton vierailu metsätyömaalla on turvallisuusriski
Blogi | 3 min

Jokainen ilmoittamaton vierailu metsätyömaalla on turvallisuusriski

Lue lisää
Metaani mutkistaa suon ennallistamista
Artikkeli | 4 min

Metaani mutkistaa suon ennallistamista

Lue lisää
Tulevaisuuden raaka-­aine
Blogi | 1 min

Tulevaisuuden raaka-­aine

Lue lisää