Puukauppaa tehdään muuttuvista olosuhteista huolimatta

02/21/2020 13:51:00

Puukaupasta sopiminen kannattaa, sillä puulle on kysyntää, vaikka toimintaympäristössä tilanteet vaihtelevat.

Kulunut ”talvi” ollut metsänomistajan näkökulmasta ollut tosi outo. Leudot ja sateiset säät sekä työmarkkinatilanteet ovat tehneet arjesta tavallistakin värikkäämmän.  

Toimeliaisuutta ja venymiskykyä on vaadittu reippaasti, sillä puutarpeet ovat vallinneissakin olosuhteissa olleet jatkuvasti korkealla tasolla.

Valitettavasti metsänomistajien suuntaan toimintaympäristön haasteet ovat heijastuneet ilmeisen talvikaamoksen tavoin. Pääosin täysin turhaan. On harmillista, että Metsäteollisuuden puunostot (Metsäteollisuus Ry) ovat viikon 7 päätteeksi 53 % alle viime vuoden vastaavan ajankohdan tason.

Todellisuudessa puusta on hyvä kysyntä ja teemme UPM:ssä puukauppaa aktiivisesti jokaisena työpäivänä. Tarjoamme metsänomistajille hartiavoimin mahdollisuuksia saada metsästä tuloja ja laittaa metsiä hyvään kasvukuntoon!

Tässä kolme keväistä puukauppatärppiä

  1. Hyödynnä hakkuumahdollisuudet metsän tarpeiden mukaan. Niin varmistat metsäsi elinvoiman ja tuottokunnon sekä säännölliset puukauppatulot.
  2. Talvikohteista on perinteisesti eniten tarjontaa. Tällaiset talvikaudet ovat opettaneet, että näiden kohteiden korjuuseen pitää varata aina kolme kokonaista talvikautta. Toisaalta metsänomistajan tiestöpanostuksilla ja UPM:n korjuun hyvällä ennakkosuunnittelulla sekä turvemaiden erikoiskalustolla niiden korjuita voidaan toteuttaa kesäaikana usein jopa huonoa talvea paremmin.
  3. Sovi katkotun puun puukaupoista hyvissä ajoin ennen korjuun aloittamista. Näin voimme varmistaa puulle sopivan vastaanottohetken.

Talven jälkeen tulee kevät ja uusi kasvukausi. Puustot lähtevät taas kasvuun! Samalla kun laittaa tämän vuoden puukaupat vireille, kannattaa miettiä ajankohdan metsänhoitotöiden toteutus. Mitä kaikkia toimenpiteitä metsässä on tarve toteuttaa? Mitä töitä tekee mahdollisesti itse ja mihin tarvitaan ulkopuolista apua? Me UPM:ssä haluamme auttaa myös niiden toteutuksesta. Olipa kyse hakkuista seuraavista metsänuudistamistöistä tai vaikkapa metsäntuottoa lisäävistä lannoituksista.

Metsäinen apu on lähellä!