U23 EM-kisayhteistyö huipentui mitalistien kukittamiseen lehtipuiden taimilla

U23 EM-kisayhteistyö on saatu päätökseen. Urheilijat ovat jatkaneet matkaansa kauden muihin kilpailuihin, mutta kisojen yhteydessä istutetut lehtipuidentaimet jatkavat kasvuaan Espoon Leppävaarassa.

Lehtipuiden taimet kiinnostivat kansainvälistä yleisöä 

Nyt, kun U23 EM-kisoista on vierähtänyt hetki aikaa, on hyvä ottaa lyhyt katsaus siihen, mitä kaikkea yhteistyön aikana saavutettiin. Ennen kaikkea haluamme kiittää kaikkia nuoria urheilijoita, jotka suorituksillaan viihdyttivät yleisöä, ja kisajärjestäjää, joka onnistui luomaan suuresta tapahtumasta hyväntuulisen ja lämminhenkisen. Oli hienoa olla todistamassa nuorten onnistumisia ja niiden synnyttämää iloa.  

Yhteistyö kisajärjestäjän kanssa lähti liikkeelle yhteisistä vastuullisuus- ja kestävyystavoitteista. Halusimme välittää nuorille urheilijoille viestin, että metsät ovat keskeinen ratkaisu kiihtyvän luontokadon pysäyttämisessä ja globaalissa ilmastokriisissä.  Mitalisteille kukituksessa jaetut UPM:n oman taimitarhan lehtipuiden taimet saivat erittäin positiivisen vastaanoton niin nuorilta urheilijoilta kuin kisavierailtakin. Oli hienoa huomata, että taimet ja niiden tarina kiinnostivat kansainvälistä kisayleisöä.  

 
U 23 EM-kisat urheilijan kukitus
 

Luonnolla on tärkeä merkitys nuorille urheilijoille

Kukituksessa jaettuja lehtipuiden taimia istutettiin Leppävaaran stadionin läheisyyteen Monikonpuron alueelle lauantaina 15.7. Taimia istuttamassa olivat kolme Suomen maajoukkueen urheilijaa: kestävyysjuoksija Eemil Helander, kuulantyöntäjä Emilia Kangas ja moukarinheittäjä Aada Koppeli. Kaikille kolmelle urheilijalle luonto on monella tavalla merkityksellinen paikka – elinvoimainen luonto tarjoaa hienot puitteet harjoitteluun, siellä voi rentoutua, jättää murheet taakse ja olla oma itsensä. Näihin nuorten ajatuksiin metsästä ja luonnosta moni meistä voi varmasti samaistua. 

 
Luonto tarjoaa nuorille urheilijoille hyvän harjoittelupaikan.
 

Taimitarhavierailun aikana sanottu toive toteutui 

Yksi yhteistyön kohokohdista oli kolmiloikkaaja Jessica Kähärän vierailu taimitarhalla. Päivän aikana Jessica tutustui taimitarhan toimintaan ja näki, miten mitalistien kukituksessa käytettävät taimet kasvavat. Vierailun päätteeksi Jessica totesi, että olisi hienoarjätä U23 EM-kisoissa niin hyvin, että saisi itsekin mitalin ja taimen. Toive toteutui jännittävässä kolmiloikkakilpailussa sateisena perjantai-iltana Jessican voittaessa pronssia. Yleisössä tunnelma tuona iltana oli käsinkosketeltava, kun suomalaiset nuoret nappasivat yhteensä viisi mitalia.

 
Jessica Kähärä UPM:n taimitarhalla Joroisissa.

Läsnäolomme kisapaikalla mahdollisti hyviä keskusteluita 

UPM Metsällä oli kisapaikalla oma ständi, jossa oli mahdollisuus voittaa liput huvipuistoon tunnistamalla koivun ja tervalepän taimet. Vaikka monet tunnistustehtävässä epäröivätkin, suurin osa tunnisti taimet ainakin työntekijöidemme avustuksella. Taimien tunnistaminen on kiva tehtävä kaiken ikäisille – toisinaan lapsilla olikin puulajit paremmin hallussa. Taimien tunnistamisen lisäksi pääsimme käymään monia mielenkiintoisia keskusteluita eri aiheista, kuten taimistamme, metsistä ja Suomen luonnosta.  

Yhteistyömme urheilutapahtumien parissa jatkuu, sillä olemme Kuopiossa 2025 järjestettävien suunnistuksen MM-kisojen yhteistyökumppani. Yhteistyön tavoitteena on tukea niin ihmisten kuin metsien hyvinvointia sekä kertoa suomalaisista metsistä ja niiden hyvästä hoidosta.  

 

Lue lisää suunnistusyhteistyöstä

Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää
Blogi | 2 min

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää

Lue lisää
Helppo havukranssi - Lue ohjeet koristeen tekoon
Artikkeli | 2 min

Helppo havukranssi - Lue ohjeet koristeen tekoon

Lue lisää