Koivun pikkutaimia UPM:n Joroisten taimitarhalta

Olemme testanneet rauduskoivun pikkutaimien kasvatusta yhtiön omissa metsissä jo usean vuoden ajan. Myös osa asiakkaistamme on jo tutustunut pikkukoivuun ja viljelytulokset ovat rohkaisevia.

Joroisten taimitarhamme on aktiivisesti kehittänyt siemen- ja taimimateriaalia, joka soveltuu istutettavaksi sekä käsityönä että koneella ja jonka kasvu suomalaismetsissä on tutkitusti erinomainen. Koivun pikkutaimi on metsänviljelyasiantuntijoidemme kehitystyön tulos.

”Kokemuksemme on, että isojen koivun taimien käyttäminen metsänviljelyssä ei ole enää perusteltua”, johtaja Jorma Saarimaa toteaa. ”Kookkaat taimet istutetaan joko kuokalla tai kookkaalla istutusputkella. Työ on raskasta, kallista ja hidasta, mikä nostaa kustannuksia turhaan. Myös viljelymateriaalille tulee lisäkustannusta.”

”Pikkukoivusta saamamme kokemukset ovat hyviä ja niiden pohjalta luotamme uuteen tuotteeseemme”, taimitarhapäällikkö Anne Immonen kertoo. ”Olemmekin päättäneet luopua isojen koivujen käytöstä metsänviljelyssä ja siirrymme pikkukoivuun. Se alentaa viljelyketjun kokonaiskustannusta ja on kilpailukykyinen kuusen viljelyketjun kanssa.”Taimillemme on myönnetty Avainlippu osoituksena suomalaisesta työstä. Kaikki taimemme ovat 100-prosenttisesti suomalaista alkuperää. 


juuri-istutettu-pikku-koivu-ja-koivu-kolmen-kasvukauden-jalkeen.jpg

Istutettaessa koivun pikkutaimi on noin 10 cm.Kolmen kasvukauden jälkeen pikkukoivun pituus on jo kaksi kertaa yli 140 cm.

”Pikkukoivu on maastossa topakka kasvaja, kustannustehokas, miellyttävä istuttaa normaalilla kuusen istutuksessa käytettävällä pottiputkella tai istutuskoneella ja helppo kuljettaa maastossa”, Anne jatkaa. ”Mitä muuta pieneltä koivulta voisi edes toivoa!”

Koivun istuttaminen keskikesällä lämpimään maahan, kun sen juuristo on aktiivisimmillaan, takaa hyvän kasvun alun jo ensimmäisen kasvuvuoden aikana. Pikkukoivua voi istuttaa sekä pottiputkella tai koneella.

Koneistutusnäytöksiä eri puolilla Suomea

Olemme edelläkävijä metsänhoitotöiden kehittäjänä. Yhteistyössä yrittäjien kanssa olemme kehittäneet sekä koneellista istutusta että koneellista taimikonhoitoa. Oleellinen osa tätä kehitystyötä on taimitarhalla tehtävä kehitystyö.

Koneelliseen istutukseen ja konekitkentään on mahdollista tutustua työnäytöksissä, joita järjestämme eri puolilla Suomea. Tapahtumien ajankohdat löytyvät verkkopalvelumme tapahtumakalenterista.

Koneistutuksen ja konekitkennän omaan metsään voit tilata metsäasiakasvastaaviltamme.

Yhteystiedot löydät yhteystietohaustamme tai soittamalla numeroon 0204 16 121. Voit jättää myös sähköisen yhteydenottopyynnön.

 

Tutustu Joroisten taimitarhaan videolla

 

Lue miten voit saada Joroisten taimitarhan taimia myös omaan metsääsi

UPM Metsänuudistaminen
KOKOELMA

UPM Metsänuudistaminen

Lue lisää
Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa
Artikkeli | 4 min

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa

Lue lisää
Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua
Artikkeli | 1 min

Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua

Lue lisää
Metsäasioissa kannattaa edetä ajoissa, Jesse muistuttaa
Artikkeli | 4 min

Metsäasioissa kannattaa edetä ajoissa, Jesse muistuttaa

Lue lisää