Puukauppa nopeutui - rahaa tilille muutamassa päivässä

Haluatko puukaupparahat tilille nopeasti? Vain viidessä pankkipäivässä voit saada puunmyyntitulosta valtaosan tilillesi, kun käytät UPM Puukaupan rahoituspalvelua.

Enää ei tarvitse odottaa kuukausia saadakseen tuloja puukaupasta.
- Puukauppa sai lisäruutia rahoituspalvelusta. Se teki puukaupasta erittäin likvidin. Puukaupparahaa voi saada suoraan tilille alle viikossa riippumatta siitä, milloin puut korjataan, kertoo UPM Metsänomistajapalveluiden lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila.

Yleensä metsänomistaja saa rahat puukaupasta tilille puiden korjuun jälkeen. Iso osa korjuista voidaan tehdä alle vuoden sisällä puukauppasopimuksen allekirjoittamisesta. Esimerkiksi sää- tai korjuuolosuhteista riippuen talvileimikoiden korjuu saatetaan kuitenkin toteuttaa vasta parin vuoden päästä.
- Rahoituspalvelun avulla metsänomistajan ei tarvitse miettiä, milloin täsmällinen korjuuaika on ja milloin rahat puun myynnistä tulevat tilille.

Rahoituspalvelu on yksinkertainen. Siitä sovitaan puukaupan yhteydessä eikä erillisiä neuvotteluja tarvita.

Rahat saa nopeasti käyttöön esimerkiksi asunnonvaihtoa, keittiöremonttia, lomamatkaa ja uutta autoa varten tai vaikkapa sijoitukseen.
- Yhä useammat puunmyyjät käyttävät rahoituspalvelua. Kokemukset ovat olleet myönteisiä. Palvelu kehitettiin vastaamaan asiakkaiden tarpeisiin. Rahan saa nopeasti käyttöön esimerkiksi lisämetsän ostoon tai muuhun sijoituskohteeseen.

Millaisiin kohteisiin rahoituspalvelu sopii?

Rahoituspalvelua voi hyödyntää monenlaisten hakkuukohteiden myymisessä. Siihen soveltuvat kesä- ja talvileimikot sekä harvennukset ja uudistushakkuut.
- Huomioimme aina hakkuun suunnittelussa metsän ja metsänomistajan tarpeet.

Hakkuukohteen ei tarvitse olla valtava, että rahoituspalvelua voi käyttää. Rahoituspalvelun käyttö alkaa tulla kilpailukyiseksi, kun esimerkiksi uudistushakkuuta on vähintään yli hehtaarin kokoinen kohde.
- Rahoituspalvelua voi käyttää, kun puukaupan arvo on 10 000 eurosta ylöspäin. Puun ostohintaan rahoituspalvelun käyttö ei vaikuta. Puukaupan sisällöstä ja sen ehdoista sovitaan aina ostajan ja myyjän välillä. OP toteuttaa rahoituspalvelun.

Näin rahoituspalvelu toimii:

1. Sovi rahoituspalvelusta puukaupan yhteydessä.

2. Erillisiä lainaneuvotteluja ei tarvita.

3. Voit saada jopa 80 prosenttia puukaupparahoista viidessä pankkipäivässä tilillesi riippumatta korjuuajankohdasta.

4. Kun korjuu on tehty, saat loput puukaupparahat tilillesi. Me tilitämme rahoitusosuuden OPlle, joka hoitaa rahoituksen. Sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Hyödynnä rahoituspalvelun veroetu

Rahoituspalvelun kustannukset ovat vähennyskelpoisia metsätalouden verotuksessa.
- Verovähennyskelpoisuuteen ei vaikuta, mihin puukaupparahat käyttää. Niillä voi vaikka sisustaa kotia.

Rahoituspalvelun järjestelymaksu on 200 euroa sekä arvonlisävero.
Korkokustannukset ovat kolmen kuukauden euribor sekä marginaali 1,75 prosenttia (euribor vähintään nolla). 

 Esimerkki rahoituspalvelun käytöstä

  • Matti Metsänomistaja myy puuta arviolta 15 000 euron arvosta. Hintaan lisätään arvonlisävero. Hän käyttää kaupan yhteydessä puukaupan rahoituspalvelua.
  • Matti on UPM:n kumppanuusasiakas. Hän saa puukaupan kauppahinnasta 12 000 euroa eli 80 prosenttia viidessä pankkipäivässä. Kauppahintaan lisätään arvonlisävero ja OP hoitaa ennakonpidätyksen.
  • Matin metsän hakkuu tehdään kahdeksan kuukauden päästä kaupasta. Loppumittauksen jälkeen Matti saa loput puukaupparahat tililleen.
  • Matille kertyi kuluja noin 400 euroa rahoituspalvelun käytöstä (järjestelymaksu ja 1,75 % korko). Kulut hän voi vähentää metsätalouden tuloverotuksessa.

Ota yhteyttä

Puukaupan teko on helppoa. Rahoituspalvelusta sopiminen sujuu samalla.
Hyödynnä uusi tapa saada puukaupparahaa nopeasti käyttöösi. Muista veroetu!

Ota yhteyttä metsäasiakasvastaavaan puhelimitse tai palvelukeskuksemme asiantuntijoihin chatilla tai soittamalla 0204 16 5100.


 

Lue lisää UPM Puukaupan rahoituspalvelusta

UPM Puukaupan rahoituspalvelu
KOKOELMA

UPM Puukaupan rahoituspalvelu

Lue lisää
Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa
Artikkeli | 4 min

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa

Lue lisää
Puukauppa on metsänomistajan tilipäivä
Artikkeli | 5 min

Puukauppa on metsänomistajan tilipäivä

Lue lisää
Miksi olemme paras puukauppakumppani?
Artikkeli | 1 min

Miksi olemme paras puukauppakumppani?

Lue lisää