Näin teet onnistuneen puukaupan

Joko on puukaupan aika? Hakkuu on osa hyvää metsänhoitoa, jolla varmistat metsäsi tuoton myös tulevaisuudessa. Oikea-aikaiset, suunnitelmalliset toimenpiteet johtavat taloudellisesti parhaaseen lopputulokseen.

1. Puukauppa alkaa yhteydenotosta metsäasiakasvastaavaamme

Onnistunut puukauppa alkaa yhteydenotosta metsäasiakasvastaavaamme ja metsän hakkuutarpeiden kartoituksesta. Meillä on tiheä ja osaava asiantuntijaverkosto, josta saat avun kaikkiin metsääsi liittyviin kysymyksiin. Voit valita metsäasiakasvastaavasi joko metsäsi sijaintipaikkakunnalta tai asuinpaikkakunnaltasi.  Löydät sinua lähimmän metsäasiakasvastaavan yhteystietohaun avulla. Voit myös soittaa palvelukeskukseemme numeroon 020 416 5100.

2. Sovimme kanssasi metsäkäynnistä

Sovi metsäasiakasvastaavasi kanssa metsäkäynti metsäsi hakkuu- ja hoitotoimenpiteiden kartoittamista varten. Sinun näkemyksesi ja tavoitteesi ovat aina toimenpiteiden suunnittelun lähtökohta. Ota mukaan metsäkäynnille myös metsäsuunnitelma, jos sinulla on sellainen. Ilman sitäkin päästään toki alkuun.   

3. Teemme sinulle puunkaupan ostotarjouksen 

Metsäkäynnin jälkeen metsäasiakasvastaavasi laatii ajankohtaiset toimenpide-ehdotukset ja laskelman arvioidusta puukauppatuloista. Ostotarjous on esitys puukaupasta, joka sisältää kuviokohtaiset hakkuuehdotukset hintoineen sekä mitta- ja laatuvaatimukset. Ostotarjous muuttuu sitovaksi, kun teemme metsänhakkuusopimuksen. 

4. Solmimme kanssasi metsänhakkuusopimuksen

Metsänhakkuusopimuksessa sovimme kaikista puukauppaan liittyvistä toimenpiteistä. Sopimukseen kirjataan mm. tarkat kohdetiedot, määräarviot ja hinnat hakkuutavoittain ja puutavaralajeittain, mitta- ja laatuvaatimukset, energiapuun korjuu sekä maksuaikataulu.

5. Hakkuun jälkeen mittaustodistus ja puukauppatulojen tilitys

Pystykaupoissa on hakkuun ja metsäkuljetuksen päätyttyä vuorossa loppumittaustodistuksen tekeminen. Siitä selviävät hakkuumäärät puutavaralajeittain sekä kaupan arvo. Metsäasiakasvastaavasi laatii mittaustodistuksen hakkuu- ja lähikuljetustietojen perusteella. Kun mittaustodistus on allekirjoitettu, maksamme puukauppatulot tilillesi.

Tässä kuvattujen puukaupan vaiheiden lisäksi puukauppaan liittyy myös erilaisia lupia, ilmoituksia ja asiakirjoja, jotka voimme hoitaa puolestasi.

 

 

Lue lisää puukaupasta ja sen tekemisestä

UPM Puukauppa
KOKOELMA

UPM Puukauppa

Lue lisää
Metsäsi kertoo, milloin on puukaupan aika
Artikkeli | 07/07/2017 10:34:26 | 2 min

Metsäsi kertoo, milloin on puukaupan aika

Lue lisää
Kesätyöhaku on alkanut - tartu tilaisuuteen!
Artikkeli | 1 min

Kesätyöhaku on alkanut - tartu tilaisuuteen!

Lue lisää
Etukäteissuunnittelu on aina hyvä asia, Satu sanoo
Artikkeli | 4 min

Etukäteissuunnittelu on aina hyvä asia, Satu sanoo

Lue lisää
Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon
Blogi | 4 min

Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon

Lue lisää