Parannuksia UPM Metsä -verkkopalvelun käyttäjäkokemukseen ja ominaisuuksiin

Verkkopalvelun jatkuvalla kehittämisellä pyritään luomaan metsänomistajalle käyttäjäystävällinen työkalu, jolla omaa metsäomaisuutta voi hoitaa entistä paremmin verkossa. Tutustu muutoksiin, joita olemme tehneet verkkopalveluun vuoden aikana.

UPM Metsä -verkkopalvelua kehitetään jatkuvasti

UPM Metsä -verkkopalvelu on loistava työkalu metsäasioiden hoitamiseen verkossa. Tavoitteenamme on luoda helppokäyttöinen ja käyttäjäystävällinen verkkopalvelu, joka aidosti palvelee metsänomistajaa suunnitelmallisessa ja kestävässä metsänhoidossa. Onnistuaksemme tavoitteessamme kehitämme palvelua jatkuvasti parantamalla nykyisiä ja luomalla uusia ominaisuuksia. Lue alta, mitä muutoksia verkkopalveluun on tehty tämän vuoden aikana.  

Uusia palveluita ja parannuksia vanhoihin

  • Vuoden alussa toimme uusia ominaisuuksia verkkopalvelun vero-osioon ja loimme käyttäjille kattavamman ohjeistuksen, miten metsäveroilmoituksen voi täyttää ja lähettää verkkopalvelumme avulla.  
  • Alkuvuodesta lanseerattujen monimuotoisuusmittareiden avulla metsänomistaja voi tarkastella monimuotoisuuden tilaa metsässään.
  • UPM Kasvu -kumppaneille näkyvää sisältöä verkkopalvelussa on paranneltu tuomalla etusivulle tietoa liittyen asiointihistoriaan ja bonusten tilanteeseen. Lisäksi kumppanit voivat nykyään löytää hinnantarkistukseen liittyvät laskelmat sekä tietoa sertifiointi- ja kumppanuussopimuksista verkkopalvelusta.
  • Sopimusosiota on kehitetty käyttäjäystävällisemmäksi jakamalla se osiin aihealueittain ja tuomalla sinne uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi metsänhoitosopimuksia on kehitetty siten, että niiden laskutusta on helpompi seurata suoraan metsänhoitosopimusosion sarakkeiden avulla.  
  • Sähköisten tarjouspyyntöjen suunnittelua on helpotettu tuomalla näkyviin toimenpiteen arvioidut puutavaralajien kertymätiedot. Nykyään voit myös jatkaa kesken jääneen tarjouspyynnön tekemistä, vaikka suljet ohjelman välissä. 

Parannuksia karttoihin

  • Metsävarallisuusosion kuviokartalle on tuotu mahdollisuus määritellä tarvittava toimenpide tarjouspyyntökoriin laitettavaksi, mikäli kuviolla oleva ehdotettu toimenpide ei ole sopiva tai toimenpide-ehdotusta ei ole ollenkaan.
  • Karttatarkasteluun on tuotu uusi toiminto ”Siirry kiinteistöön”, jonka avulla on helppoa, koko Suomen kartan ollessa käytössä, siirtyä tarkastelemaan haluttua kiinteistöä. Kartta kohdistuu automaattisesti valittuun kiinteistöön. 
  • Kasvupaikkateeman värejä on muutettu selkeämmiksi, jotta ne erottuvat paremmin toisistaan. 

Tekninen taustapäivitys takaa tietoturvan

  • Kesän ja alkusyksyn 2023 aikana teimme palveluun suuremman teknisen taustapäivityksen, jonka nostaa Verkkopalvelun teknisen suorituskyvyn ja tietoturvan huippuluokkaan pidemmäksi aikaa.

Ota maksuton verkkopalvelu käyttöösi 

Tutustu verkkopalvelun uusiin ominaisuuksiin kirjautumalla tilillesi tai luomalla tunnukset, jos sinulla ei niitä vielä ole. Palvelun avulla voit mm. tehdä puukaupat, suunnitella toimenpiteitä luonnon monimuotoisuuden lisäämiseksi, jättää tarjouspyyntöjä metsänhoitotöistä ja tehdä metsäveroilmoituksen.  

Kirjaudu verkkopalveluun

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa
Artikkeli | 3 min

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa

Lue lisää
Pysy tietoisena, mitä omassa metsässäsi tapahtuu, Kati kehottaa
Artikkeli | 4 min

Pysy tietoisena, mitä omassa metsässäsi tapahtuu, Kati kehottaa

Lue lisää