Metsänhoitoon kannattaa satsata

Hoidettu metsä antaa parhaan tuoton. Mutta milloin ja miten taimikkoa tulisi hoitaa? Onko metsä lannoituksen tarpeessa? Asiantuntijamme auttaa etsimään sinun metsääsi sopivat ratkaisut.

Metsänhoitoon kannattaa satsata. Pitkässä juoksussa suunnitelmallisuus ja metsätöiden huolellinen toteutus oikeaan aikaan tuovat parhaan taloudellisen tuoton. Samalla metsäsi voi hyvin.

Metsäkäynti

Metsänomistajana sinun on hyvä tehdä retki omaan metsääsi säännöllisin väliajoin ja tarkastaa metsäsi tila. Mukaan voit pyytää paikallisen metsäasiakasvastaavamme tai sopia, että asiantuntijamme käy metsässä puolestasi.

Metsäsuunnitelma

Jos metsästäsi on tehty metsäsuunnitelma, kannattaa se ottaa tapaamiseen mukaan. Metsäsuunnitelma on metsänhoidon käsikirja, josta löydät tietoa metsän nykytilasta ja suositelluista toimenpiteistä.  Ellei sinulla ole ajantasaista metsäsuunnitelmaa tai haluaisit päivittää suunnitelmaa tavoitteidesi mukaiseksi, ota meihin yhteyttä. 

Metsänhoitotöiden aika?

Olisiko aika raivata taimikkoa tai harventamalla antaa puille lisää kasvutilaa? Saattaapa metsässä olla kasvunsa päättänyt metsikkökuvio, joka kannattaisi uudistaa virkeillä ja kasvuintoisilla taimilla.

Uusi taimikko on hyvä saada kasvuun nopeasti uudistushakkuun jälkeen. Helpointa on, kun sovit metsänuudistamisesta jo puukaupan yhteydessä. Silloin saat kätevästi sovittua yhdellä kertaa maanmuokkauksen, laadukkaat taimet ja taimien istutuksen joko koneellisesti tai metsurityönä.

Metsäasiakasvastaavasi neuvoo, mitkä ovat metsääsi parhaiten sopivat maanmuokkaus- ja viljelymenetelmät. Voit myös harkita, ottaisitko palvelupakettiin myös taimikon varhaisperkauksen 3-4 vuoden päästä istutuksesta.

Ota yhteyttä

Halutessasi ammattilaisemme tekevät puolestasi  kaikki metsänhoitotyöt. Voit sopia yksittäisistä metsätöistä tai pitkäaikaisesta hoitosopimuksesta. Klikkaa yhteystietohakuun, josta löydät metsäasiakasvastaaviemme yhteystiedot joko paikkakunnan tai henkilön nimellä.   

Hoidettu metsä tuottaa tuloa ja iloa!

 

Lue, miksi suunnitelmallinen metsänhoito kannattaa ja tutustu metsäpalveluihimme

Monipuolisesti mukanasi kasvun kaikissa vaiheissa.
Metsäpalvelut

Monipuolisesti mukanasi kasvun kaikissa vaiheissa.

Lue lisää
Paranna puuston kasvua ja laatua merkittävästi
Artikkeli | 08/11/2017 06:46:11 | 1 min

Paranna puuston kasvua ja laatua merkittävästi

Lue lisää
Myllypuro kuhisee elämää
Artikkeli | 5 min

Myllypuro kuhisee elämää

Lue lisää
UPM:n metsät ovat keskimääräistä monimuotoisempia
Artikkeli | 8 min

UPM:n metsät ovat keskimääräistä monimuotoisempia

Lue lisää
Metsän harvennus – perusteet haltuun
Artikkeli | 2 min

Metsän harvennus – perusteet haltuun

Lue lisää