Mihin voin käyttää puukauppabonuksia?

UPM Kumppanina kerrytät rahanarvoisia bonuksia kun teet puukaupat kanssamme. Puukauppabonuksen voit käyttää vähennyksenä metsänhoitotöihin, kuten vaikkapa maanmuokkaukseen, taimien istutukseen tai lannoitukseen. Muistathan sopia metsänhoitotyöstä ennen kuin bonuksesi vanhenevat!

Kertyneet bonukset vahvistetaan mittaustodistuksella, ja ne ovat voimassa kaksi vuotta eteenpäin. Voit tarkastella bonustesi tilaa UPM Metsä -verkkopalvelussa. Lisäksi saat kumppaniasiakkaana meiltä loppuvuodesta postissa bonuskirjeen, jossa ilmoitamme sinulle sen hetkisen bonussaldosi.

Puukauppabonukset ovat voimassa kaksi vuotta

Puukauppabonukset ovat hinnantarkistusedun ja menekkitakuun ohella suosituimpia etuja kumppaneidemme keskuudessa, eikä niiden hyödyntäminen moneltakaan unohdu.

– Koska tarjoamme kumppaniasiakkaillemme melko tuntuvia bonuksia puukaupoista, on monella metsänomistajalla halu sopia metsänhoitotyöstä melko piankin mittaustodistuksen saapumisen jälkeen, jotta rahanarvoinen etu ei jäisi käyttämättä. Bonuksia voi käyttää myös osissa, mutta silloin kannattaa muistaa huomioida bonusten vanhenemispäivä. Verkkopalvelusta näkee näppärästi bonusten ajantasaisen tilanteen, kertoo UPM Metsän asiakkuusasiantuntija Krista Taimioja.

Puukauppabonuksilla metsänhoitotöihin tuntuvaa alennusta

Kertyneet bonukset voi käyttää vähennyksenä perusvalikoimamme metsänhoitotöihin ja materiaaleihin, pois lukien sukupolvenvaihdospalvelut sekä kunnostusojitus- ja metsätie-hankkeiden toteutukset. Verottajan uuden ohjeistuksen mukaisesti UPM Metsältä ostetuista materiaaleista ei-bonuksilla maksettava minimiveloitus on kuitenkin 20 euroa + alv.

Bonustasosi määritellään kahden edellisen vuoden puukauppamääriesi perusteella ja kirjataan puukauppasopimukseen. Bonusta kertyy bonustason mukaisesti 70 sentistä per kuutiometri 1,5 euroon per kuutiometri.

– Jos teet kumppaniasiakkaamme esimerkiksi 600 kuutiometrin puukaupat, saat 420 euroa bonuksina käytettäväksi metsänhoitotöihin. Kun metsänhoitotyön kustannuksista vähentää vielä verovähennyksen bonusten lisäksi, säästää helposti metsänhoitotöiden kustannuksissa sadoista euroista tuhansiin euroihin, laskee Taimioja.

Jos ei ole varma, mihin bonuksia olisi metsän kannalta järkevintä käyttää, kannattaa olla yhteydessä omaan metsäasiakasvastaavaan.

– Se riittää, että tekee bonusten voimassaolon aikana metsänhoitotyösopimuksen, vaikka varsinainen metsänhoitotyön toteutus tapahtuisikin myöhemmin, muistuttaa Taimioja. 

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa
Artikkeli | 4 min

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa

Lue lisää
Miksi ryhtyä UPM Kumppaniksi?
Artikkeli | 1 min

Miksi ryhtyä UPM Kumppaniksi?

Lue lisää
Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua
Artikkeli | 1 min

Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua

Lue lisää