Miten voin päästä helpolla metsäveroilmoituksen täyttämisessä?

Metsäveroilmoituksen laatiminen vie yllättävän paljon aikaa ja vaivaa. Kuittien etsiminen ja arkistointi voi tuntua työläältä. Verotukseen on myös saattanut tulla muutoksia, jotka pitää huomioida. Kun käytät metsäveropalveluamme, kirjanpidon ammattilainen hoitaa kaiken puolestasi.

Metsäveropalvelu säästää aikaasi

Joka vuosi verottaja on kiinnostunut, mitä metsässäsi tapahtuu. Puun myyntitulot, arvonlisävero, vakuutuskorvaukset ja metsävähennyspohja ovat vain muutamia esimerkkejä tiedoista, joita verottaja haluaa tietää.

1. Asiantuntija täyttää lomakkeet puolestasi.

Metsätalouden veroilmoituksen laatimisessa tulee olla tarkkana. Kun käytät metsäveropalvelumme, sinun ei itse tarvitse tehdä monimutkaisia laskelmia ja käyttää aikaasi kuittiruljanssiin. Kun teet esimerkiksi puukaupat tai saat vakuutuskorvauksia, voit lähettää kuitit ja muistiinpanot tilitoimistoon. Kirjanpitäjä laatii metsätalouden veroilmoituksen niiden perusteella verovuoden loputtua määräajassa valmiiksi. Tämä voi olla iso helpotus, varsinkin jos metsätalouden tapahtumia ei tule joka vuonna ja joudut aina muistelemaan, miten asia menikään. Sinun ei tarvitse itse miettiä, mitä kaikkia tietoja ja tositteita tarvitaan.

2. Arkistoimme kuitit ja muistiinpanot sähköisesti.

Kuittien ja muistiinpanojen säilyttäminen on usein työlästä ja ne voivat hävitä. Metsäveropalvelumme avulla voit lähettää kuitit ja muistiinpanot suoraan tilitoimistoon. Ne voi lähettää joko postitse tai kännykkäkuvana sähköpostin mukana tilitoimistoon. Tilitoimisto arkistoi ja säilyttää asiakirjat puolestasi. Saat ne tarvittaessa myös itsellesi sähköisenä, mikäli esimerkiksi verottaja pyytää tositteita veroilmoituksen tarkistusta varten. Verottaja vaatii, että kuitit tulee säilyttää vielä kuusi vuotta päättyneen verovuoden jälkeen.

3. Saat varmasti sinulle kuuluvat säästöt.

Verotukseen saattaa tulla muutoksia. Metsäveropalvelussamme tilinpidon ammattilainen huolehtii, että metsätalouden veroilmoitus tulee tehtyä uusimpien ohjeistuksien mukaisesti, oikealla tavalla. Samalla ammattilainen varmistaa, että veroilmoituksessa on huomioitu sinulla käytössäsi olevat vähennykset, varaukset ja poistot. Näin saat varmasti hyödynnettyä sinulle kuuluvat verosäästöt. Voit säästää merkittäviä summia.

Metsäveropalvelun käyttäminen on edullista

Metsäveropalvelun kustannukset voi vähentää verotuksessa. Metsäveropalvelumme perushinta on 135 euroa vuodessa. Se sisältää kymmenen kappaletta metsätalouden tositteita.

Esimerkki:

  • Metsänomistajalla on tositteita metsävakuutusmaksusta, tieyksikkömaksusta ja teetetystä metsänhoitotyöstä. Hänellä on myös puukauppatositteita metsämaksuista. Yhteensä niitä on 10 kappaletta.
  • Metsäveropalvelu maksaa ilman arvonlisäveroa 135 euroa. Verovähennyksen jälkeen metsänomistajan kustannukset metsäveropalvelun käyttämisestä ovat noin 95 euroa.
 

 

Lue lisää metsaveropalvelustamme

UPM Metsäveropalvelu
KOKOELMA

UPM Metsäveropalvelu

Lue lisää
Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa
Artikkeli | 4 min

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa

Lue lisää
Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää
Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua
Artikkeli | 1 min

Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua

Lue lisää