Tämän helpommaksi metsäveroilmoituksen tekeminen ei voi enää mennä

UPM Metsä -verkkopalvelussa voit tehdä sähköisen metsäveroilmoituksen verrattoman helposti. Kirjausten tekemiseen sinua opastetaan vaihe vaiheelta, tositteet saat talteen suoraan puhelimesta ja ilmoitukset voit lähettää palvelusta suoraan verottajalle.

Metsäveroilmoitus verkossa

Jääkö metsäveroilmoituksen teko aina viime tinkaan? Tuntuuko tositteiden kerääminen vaivalloiselta? Metsäveroilmoituksen teon ei enää tarvitse olla tuskaista. Käytössäsi on yksinkertaisen toimiva maksuton verkkopalvelu, jonne voit kirjata veromuistiinpanoja ja tallentaa kuitteja pitkin matkaa verovuoden aikana.

Kaikki metsäverotukseen liittyvät tiedot yhdessä paikassa

UPM Metsän tuotepäällikkö Jaakko Lehtisen mukaan veromuistiinpanoja voi tehdä vaikka puhelimella heti ostotapahtuman jälkeen.

– Kuitista voi ottaa kännykällä valokuvan, ja sen voi syöttää talteen palveluun, Lehtinen kertoo.

Verkkopalvelussa voit tehdä kaikki metsäveroilmoitukseen liittyvät kirjaukset – tulot, menot, matkat, poistot, hankintatyöt, metsävähennyksen sekä meno- ja tulovarauksen – helppokäyttöisillä toiminnoilla. Palvelussa on selkeät kuvakkeet erityyppisten verokirjausten teolle, ja järjestelmä opastaa vaihe vaiheelta kirjausten tekemisessä.

Tiedot esimerkiksi polttoaine- tai saapasostoksisista voi viedä ohjelmaan kätevästi älypuhelimella. Varsinainen veroilmoitus muodostuu kirjausten perusteella ja sitä on helppo tarkastella palvelussa.

– Metsänomistaja voi täyttää veroilmoituksen kokonaisuudessaan UPM Metsä -verkkopalvelussa. UPM:n kanssa tehdyistä puukaupoista ja metsänhoitotöistä tiedot tulevat palveluun automaattisesti, joten jos metsänomistajalla ei ole näiden lisäksi muita metsätalouden tapahtumia, on veroilmoitus käytännössä lähettämistä vaille valmis. Tiedot voi lähettää sähköisesti suoraan Verohallinnolle, jolloin kirjauksia ei tarvitse enää syöttää uudelleen Verohallinnon toiseen järjestelmään. Tämän helpommaksi verotietojen kirjaaminen ja veroilmoituksen tekeminen ei voi enää mennä, Lehtinen lupaa.

Metsäverotus-osion edut UPM Metsä -verkkopalvelussa:

  • helppokäyttöinen ja hyvät opasteet vaihe vaiheelta
  • maksuton
  • selkeät yhteenvedot kirjauksista
  • monipuoliset kuittien ja liitteiden tallennusmahdollisuudet myös puhelimella
  • tositteet ja kirjaukset pysyvät tallessa yhdessä paikassa
  • vaivaton metsävero- ja arvonlisäveroilmoituksen lähetys verottajalle
  • UPM:n kanssa tehtyjen puukauppojen ja metsänhoitotöiden verotukseen liittyvät tiedot siirtyvät automaattisesti palveluun.

Saadaksesi UPM Metsä -verkkopalvelun käyttöösi, sinun tarvitsee vain kirjautua osoitteessa upmmetsa.fi/verkkopalvelu. Aloita metsäveroilmoituksen teko jo tänään!

Katso videolta, miten UPM Metsä -verkkopalveluun rekisteröidytään (3:21 min)

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä
Artikkeli | 5 min

Näillä vinkeillä alkuun metsäveroilmoituksen täytössä

Lue lisää
Metsävero­ilmoituksen tekeminen muutamassa minuutissa?
Blogi | 3 min

Metsävero­ilmoituksen tekeminen muutamassa minuutissa?

Lue lisää