UPMMetsä

Näin pääset metsäveroilmoituksen kanssa alkuun ajoissa

Kun aloitat metsäveroilmoituksen kirjausten teon jo tämän vuoden puolella, kiität itseäsi helmikuussa! Voit tehdä kirjauksia verkkopalveluumme milloin tahansa ja mistä tahansa.

Kun kirjaat tapahtumia pitkin vuotta, on metsäveroilmoituksen viimeistely ja lähettäminen helmikuussa vain muutaman klikkauksen homma.

Verkkopalvelumme Verotus-osio on suunniteltu siten, että metsäveroilmoituksen teko olisi sinulle kaikin tavoin mahdollisimman kivutonta ja vaivatonta. Saat vaihe vaiheelta yksityiskohtaisia ohjeita kirjausten tekoon, ja UPM:n maksamat metsämaksut ja veloittamat metsänhoitotyöt tulevat palveluun automaattisesti.

Edellisen verovuoden tiedoista saat nostettua kätevästi uuteen veroilmoitukseesi vanhat poistohankkeet, menovaraukset ja mahdolliset metsävähennykset, mikäli käytit palveluamme jo verovuoden 2020 veroilmoituksen osalta.

Näin pääset metsäveroilmoituksen kanssa alkuun verkkopalvelussa:

  • Tee kirjauksia metsätalouden matkoista.
  • Ota kuiteista kuvat ja tee kirjaukset metsätalouteen kohdistuvista menoista, kuten esimerkiksi tiemaksuista, metsätalouden ammattilehtien tilausmaksuista ja metsävakuutusmaksuista.
  • Muista merkitä myös metsätalouden hoitotöihin liittyvät kustannukset.
  • Huomioi, että esimerkiksi metsätien rakentamiskustannukset ja koneet, joiden todennäköinen käyttöikä on yli kolme vuotta, vähennetään poistohankkeina. Palvelussa on omat toiminnot poistohankkeiden tekemistä varten.
  • Myös saadut metsätalouden tulot on hyvä kirjata jo valmiiksi ohjelmaan odottamaan vuoden vaihdetta.

Jos et ole vielä rekisteröitynyt verkkopalvelumme käyttäjäksi, luo tunnukset täällä!