Usein kysyttyjä kysymyksiä FSC®-ryhmäsertifioinnista

FSC-ryhmäsertifiointi (FSC-C109750) on yksi metsäpalveluistamme. Mitä sertifiointi tarkoittaa, ja miksi FSC-ryhmäsertifikaattiin kannattaa liittyä? Tuote- ja palvelupäällikkö Juho Kontra vastaa kysymyksiin metsäsertifioinnista.

Mitä sertifiointi yksinkertaistettuna tarkoittaa?

Sertifiointi osoittaa, että metsää hoidetaan kestävästi. Sertifikaatti on kuluttajille ja lopputuotekäyttäjille takuu laadusta, johon he voivat luottaa.

Suomen metsiä on sertifioitu jo 1990-luvun lopusta saakka. Vallitsevin sertifiointijärjestelmä on PEFC (PEFC/02-21-17), johon kuuluu noin 90 prosenttia suomalaisista metsänomistajista. Vaihtoehdoksi sille Suomeen tuli FSC-sertifiointi, ja vuonna 2012 aloitimme ensimmäisenä toimijana Suomessa tarjota asiakkaillemme FSC-ryhmäsertifiointia.

Mitä eroa on FSC- ja PEFC-sertifioinnilla?

Monet periaatteet ovat molemmissa sertifikaateissa samoja. Eroja niissä on muun muassa aina säästettävien luontokohteiden vaatimuksissa, vesistöjen suojavyöhykkeiden leveydessä sekä säästöpuihin ja lahopuuhun liittyvissä vaatimuksissa.

Monet molempien sertifikaattien vaatimukset täyttyvät jo noudattamalla metsälakia. Esimerkiksi FSC:n vaatima viiden prosentin suojeluvaade täyttyy usein helposti eikä metsänomistajan tarvitse erikseen perustaa suojelukohteita – ne vain pitää huolella kartoittaa. Selvitämme metsäsuunnitelman avulla, että vaade täyttyy.

Miksi yksityisen metsänomistajan kannattaa liittyä UPM:n FSC-ryhmäsertifikaattiin?

Tärkeimmät syyt ovat taloudellinen hyöty ja varma, markkinatilanteesta riippumaton puun menekki. FSC-metsäsertifioinnin avulla metsänomistaja varmistaa, että hänen metsissään ympäristöasiat hoidetaan erityisen hyvin. Erityisesti kansainväliset markkinat vaativat sertifioitua raaka-ainetta. FSC-sertifioidun puun kysyntä on taattua.

Metsänomistaja voi saada metsilleen FSC-sertifioinnin liittymällä UPM:n ryhmäsertifikaattiin. Se on helppo tapa varmistaa metsän vastuullinen ja taloudellisesti kannattava hoito ja käyttö Jo yli 1500 metsänomistajaa, jotka omistavat yhteensä yli 500 000 hehtaaria suomalaismetsiä, on liittynyt FSC-ryhmäsertifikaattiimme. UPM:n perustamat yhteismetsät ovat myös tämän ryhmän jäseniä.

Ovatko UPM:n omat metsät sertifioituja?

Kaikki UPM:n omistamat metsät, 515 00 hehtaaria, ovat sekä PEFC- että FSC-sertifioituja. Metsäsertifiointi on paitsi tärkeä osa UPM:n ympäristöstrategiaa myös globaalisti tärkeä väline luonnonvarojen kestävän käytön edistämisessä.

Haluatko lisätietoja metsäsertifioinnista? Ota yhteys omaan metsäasiakasvastaavaasi.

 

Lue lisää UPM FSC® -ryhmäsertifikaatista

FSC®-ryhmäsertifiointi
KOKOELMA

FSC®-ryhmäsertifiointi

Lue lisää
Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää
Blogi | 2 min

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää

Lue lisää
FSC- ja PEFC-metsäsertifikaattien erot ja monimuotoisuushyödyt
Artikkeli | 6 min

FSC- ja PEFC-metsäsertifikaattien erot ja monimuotoisuushyödyt

Lue lisää
Leimoja ja mielikuvia
Blogi | 3 min

Leimoja ja mielikuvia

Lue lisää