UPMMetsä

Usein kysyttyjä kysymyksiä FSC®-sertifioinnista

FSC®-ryhmäsertifiointi (FSC C 109750) on yksi metsäpalveluistamme. Mitä sertifiointi tarkoittaa, ja miksi FSC-ryhmäsertifikaattiin kannattaa liittyä? Asiakkuuspäällikkö Eija Kuusisto vastaa kysymyksiin metsäsertifioinnista.

Usein kysyttyjä kysymyksiä FSC®-sertifioinnista

Mitä sertifiointi yksinkertaistettuna tarkoittaa?

Sertifiointi osoittaa, että metsää hoidetaan kestävästi. Sertifikaatti on kuluttajille ja lopputuotekäyttäjille takuu laadusta, johon he voivat luottaa.

Suomen metsiä on sertifioitu jo 1990-luvun lopusta saakka. Vallitsevin sertifiointijärjestelmä on PEFCTM, johon kuuluvat lähes kaikki suomalaiset metsänomistajat. Vaihtoehdoksi sille Suomeen tuli FSC-sertifiointi, ja vuonna 2012 aloitimme ensimmäisenä toimijana Suomessa tarjota asiakkaillemme FSC-ryhmäsertifiointia.

Mitä eroa on FSC- ja PEFC-sertifioinnilla?

Monet periaatteet ovat molemmissa sertifikaateissa samoja. Eroja niissä on muun muassa aina säästettävien kohteiden vaatimuksissa, suojavyöhykkeiden leveydessä ja pohjavesialueilla toimimiseen liittyvissä vaatimuksissa.

Monet molempien sertifikaattien vaatimukset täyttyvät jo noudattamalla metsälakia. Esimerkiksi FSC:n vaatima viiden prosentin suojeluvaade täyttyy usein helposti eikä  metsänomistajan tarvitse erikseen perustaa suojelukohteita – ne vain pitää huolella kartoittaa. Selvitämme metsäsuunnitelman avulla, että vaade täyttyy.

Miksi yksityisen metsänomistajan kannattaa liittyä UPM:n FSC-ryhmäsertifikaattiin?

Tärkeimmät syyt lienevät taloudellinen hyöty ja varma, markkinatilanteesta riippumaton puun menekki. Erityisesti kansainväliset markkinat vaativat sertifioitua raaka-ainetta. FSC-sertifioidun puun kysyntä on taattua.

Metsänomistaja voi saada metsilleen FSC-sertifioinnin liittymällä UPM:n ryhmäsertifikaattiin. Se on helppo tapa varmistaa metsän vastuullinen ja taloudellisesti kannattava hoito ja käyttö. Jo yli 300 000 hehtaaria suomalaismetsiä on liitetty FSC-ryhmäsertifikaattiimme. UPM:n perustamat yhteismetsät ovat myös tämän ryhmän jäseniä.

Ovatko UPM:n omat metsät sertifioituja?

Kaikki UPM:n omistamat metsät on PEFC-sertifioitu. Lisäksi yhtiön metsistä 470 000 hehtaaria on myös FSC-sertifioitu. Metsäsertifiointi on paitsi tärkeä osa UPM:n ympäristöstrategiaa myös globaalisti tärkeä väline luonnonvarojen kestävän käytön edistämisessä.

Haluatko lisätietoja metsäsertifioinnista? Ota yhteys omaan metsäasiakasvastaavaasi.

 

Lue lisää UPM FSC® -ryhmäsertifikaatista