Metsänomistajan pitkäjänteinen yhteistyö UPM:n kanssa näkyy paitsi monipuolisina kumppanietuina myös metsän hyvänä kasvutuottona.
”Kumppanuusasiakas saa meiltä kokonaisratkaisun suunnitelmallisesta metsäomaisuuden hoitamisesta yksittäisten metsänhoitotoimien sijasta. Näin metsästä saa parhaan kasvutuoton. Hoidettu metsä tuottaa enemmän arvokasta tukkipuuta ja myyntituloa kuin hoitamatta jäänyt metsä”, UPM Metsän metsänhoidon tuotepäällikkö Ella Kaivola sanoo.
”Lisäksi vastuullinen, luonnon monimuotoisuuden huomioiva metsänhoito takaa tuottavan metsän tulevillekin sukupolville. UPM Kasvu -kumppani voi hankkia metsälleen FSC®-sertifioinnin (FSC C109750), joka on merkki laadukkaasta ja kestävästä metsänhoidosta”, Kaivola muistuttaa.
Metsäasiakasvastaava tukee metsän hoidossa
Jokaiselle UPM Kasvu -kumppanille on nimetty oma metsäasiakasvastaava, joka kuuntelee metsänomistajan tavoitteita ja tukee häntä metsäomaisuuden hoidossa.
Metsäasiakasvastaava huolehtii, että hakkuualueille tarvittavat metsänuudistamistyöt suunnitellaan puukaupan yhteydessä, ja että taimikonhoitotyöt tehdään heti, kun muu haittaava kasvusto alkaa heikentää taimikon kasvuedellytyksiä. Jotta metsän suunnitelmallinen hoitaminen onnistuu, metsäasiakasvastaavalla tulee olla ajantasainen tieto metsänomistajan metsävarallisuudesta.
”Metsäasiakasvastaava avaa, mitä metsälle kannattaisi tehdä ja miksi. Suunnitelmat tarkentuvat metsäkäynnillä, johon metsänomistaja voi halutessaan osallistua”, Kaivola kertoo.
Kumppanille koostetaan metsäomaisuuden hoitosuunnitelma, jota voi tarkastella sähköisesti UPM Metsä -verkkopalvelussa. Metsäomaisuuden hoitosuunnitelma on kooste seuraavista ajankohtaisista hakkuista ja metsänhoitotöistä, joilla tavoitellaan metsäomaisuuden arvon kasvattamista.
Hoida metsäasioitasi UPM Metsä -verkkopalvelussa
Hyvin hoidettu metsä sitoo hiilidioksidia
Metsäasiakasvastaava varmistaa, että erityisesti metsän alkuvaiheen työt, kuten viljely, taimikonhoidot ja ensiharvennukset, on tehty huolella ja ajallaan.
”Hyvin hoidettu metsä sitoo tehokkaasti hiilidioksidia. Metsänhoitotoimista huolehtimalla metsä voi hyvin, eikä sinne jää hoitorästejä aiheuttamaan tuottotappioita ja lisäkustannuksia. Suunnitelaskennalla ajoitetut ensiharvennukset ja harvennukset takaavat arvokasvun parhaan kehityksen”, Kaivola sanoo.