UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Kumppaninamme saat maksuttoman juurikääväntorjunnan - hyödynnä arvokas etu

Kumppaninamme saat maksuttoman juurikääväntorjunnan - hyödynnä arvokas etu

Juurikääpä aiheuttaa merkittäviä tuhoja Suomen metsissä. Kumppanuusasiakkaanamme saat nyt uuden edun. Saat maksuttoman juurikääväntorjunnan hakkuiden yhteydessä.

Havupuun tuoreeseen kantopintaan levitetään kasvinsuojeluainetta, johon lisätty sininen väri auttaa tarkkailemaan, että ainetta levittyy kannolle riittävästi.

Juurikääväntorjunta on metsätuholain mukaan pakollista kesäaikaisissa hakkuissa juurikäävän leviämisen riskialueilla. Juurikääväntorjunta tulee tehdä välittömästi, kun puu kaadetaan. Sitä ei voi tehdä jälkikäteen.

Kumppanuusasiakkaillemme juurikääväntorjunta on nyt maksutonta hakkuiden yhteydessä. Etu on voimassa toistaiseksi.
- Haluamme tarjota kumppaneillemme entistä parempia etuja ja helpottaa puukauppaa. Etu voi olla yksittäisessä puukaupassa jopa satojen eurojen arvoinen, kertoo puumarkkinapäällikkö Panu Kärkkäinen.

Juurikääpää torjutaan levittämällä hakkuun yhteydessä havupuiden tuoreeseen kantopintaan kasvinsuojeluainetta. Se estää haitallisten itiöiden pääsyn puun kantoon ja juuriin, ja sitä kautta ympärillä olevaan metsään. Jos juurikääpä pääsee puuhun, se tuhoaa puun arvokkainta tyviosaa. Lopulta puu voi kuolla kokonaan.

Juurikääpä aiheuttaa Suomen metsissä vuosittain kymmenien miljoonien eurojen tappiot. Metsätuholain mukaan juurikäävän leviämisen torjunta on pakollista keskisen ja eteläisen Suomen riskikohteilla.

 

Kuva: Metsäteho