UPMMetsä
  • Tietoa ja tapahtumia
  • Jukka-Pekan vinkki metsänomistajille: ” Metsät pitää hoitaa ajallaan niin maailma pelastuu”

Jukka-Pekan vinkki metsänomistajille: ” Metsät pitää hoitaa ajallaan niin maailma pelastuu”

03/09/2021 07:26:00

Kun UPM Metsän franchisingketju laajeni pohjoiseen, yrittäjän saappaisiin hyppäsi pitkän linjan metsäammattilainen Jukka-Pekka Klemetti. Kajaanin metsäpalvelutoimistossa työskentelevä Jukka-Pekka auttaa tiimeineen kaikissa metsänhoitotöissä pohjoisen yksikön alueella. Lue esittely!

Kuka olet?

Hei! Olen Jukka-Pekka Klemetti, ja sukujuureni ovat syvällä Kainuussa. Olen syntynyt Paltamossa Kontiomäen kylässä ja nykyisin asun vaimoni ja kolmen lapsemme kanssa Sapsojärven rannalla Sotkamossa.

Miten päädyit UPM Metsä franchisingyrittäjäksi?

Olen ollut aikaisemmin UPM Metsän palveluksessa esimiestehtävissä noin 20 vuotta, joten tunnen yhteistyökumppanini hyvin. Viimeksi toimin Metsänhoitoyhdistyksessä toiminnanjohtajana ennen siirtymistäni yrittäjäksi. Yrittäjyys on hieno mahdollisuus hyödyntää saamaani työkokemusta.

Mitä palveluita tarjoat?

Yritykseni nimi on Mehtäherra Oy ja tarjoamme yhteistyössä UPM Metsän kanssa perinteiset metsänhoitopalvelut, sisältäen hakkuun jälkeiset uudistamisketjut sekä nuorten metsien raivaustyöt metsureiden toteuttamana.

Mehtaherra_kennelharrastus.jpg

Kenneltoiminta tuo vastapainoa UPM Metsän franchisingyrittäjä Jukka-Pekka Klemetin työlle. Kuva on Saksanseisojakerhon vuosikokouksesta, jossa Jukka-Pekalle luovutettiin käyttövalioplakaatti koiransa Syystuiskun Ihanan (Ihku) ansioista.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä on ollut aina merkittävä osa elämääni. Olen viettänyt paljon aikaa jo lapsena leikkien metsän siimeksessä, löytänyt aikuisena sieltä minulle rakkaimmat harrastukset ja saanut työn kautta elantoni metsästä. Myös metsäomaisuuden hoito on tuonut taloudellista turvaa meille jo sukupolvien ajan. Perheemme harrastaa myös laajasti erilaista keräilytaloutta metsästäen, kalastaen sekä hyödyntäen marjoja ja sieniä ruokapöydän herkkuhetkiin.

Mikä on mottosi?

Winners don´t quit, quitters don´t win!

Mikä on paras muisto metsästä?

Joka vuosi syntyy valtavasti niin hienoja kokonaisvaltaisia muistoja, ettei niistä voi erotella yhtä ainoaa. Ehkä ne yksinäiset, kiireettömät ja rauhalliset hetket metsässä ovat kaikkein parhaita.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa aikani menee vuodenaikojen mukaan luonnossa kalastaen ja metsästäen koirieni kanssa. Kenneltoiminta on tuonut sopivaa vastapainoa työlle ja paljon iloa myös kotiin. Tällä hetkellä meillä on kolme koiraa. Pyrin myös liikkumaan monipuolisesti, usein se on hyötyliikuntaa polttopuita tehden tai jotain muuta vastaavaa askaretta.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsät pitää hoitaa ajallaan niin maailma pelastuu. Hiilen sidonta kasvaa, saamme ekologisesti kestäviä tuotteita puuta hyödyntämällä ja taloudellista turvaa metsänomistajille. Risukoista ei hyödy kukaan.

Mikä on toimialueesi?

UPM Metsän pohjoinen yksikkö, johon kuuluu Kainuu, osa Pohjois-Pohjanmaata Oulun seudulta Koillismaalle Kuusamoon sekä Länsi-Lappi Kemistä Kolariin.

mehtaherra_vapaa-ajan-kalastus.jpg

UPM Metsän franchisingyrittäjä Jukka-Pekka Klemetin intohimo on lohen kalastus: ”Viikon soutujakso toimii hyvin terapeuttisesti, kun soutaa päivittäin itsensä väsyksiin, keskittyy ajatuksissaan ja tekemisessään vain lohen saamiseen ja rannalla kuuntelee muiden lohimiesten juttuja.”

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

 

Lue franchisingketjusta ja yrittäjien esittelyjä