Metsä antaa pohjan maan hyvinvointiin, Johan muistuttaa

05/02/2023 23:00:00

Metsäasiakasvastaava Johan Hertsbacka on viihtynyt metsässä lapsesta lähtien. Lapsuuden muistot nousevat esiin, kun hän pääsee harventamaan samaa aluetta, mitä on ollut lapsena mukana istuttamassa. Johan on kaksikielinen, joten hänen kanssaan voi asioida myös ruotsiksi. Johan auttaa metsänhoidossa ja puukaupassa Närpiössä ja Kaskisissa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Johan Hertsbacka, olen syntynyt ja kasvanut Rangsbyssä, missä asun myös nyt. Rangsby sijaitsee Närpiön länsiosassa. Perheeseeni kuuluvat vaimo, poika ja tytär sekä lyhytkarvainen mäyräkoira ja kissa.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Työskentelin aikaisemmin metsätalousyrittäjänä, suunnittelin muun muassa puunkorjuutöitä. Päätin ottaa uuden haasteen vastaan, ja tulin UPM:n metsäasiakasvastaavaksi Närpiöön.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle paljon tänä päivänä. Viihdyin jo pienenä metsässä, kun harrastin suunnistusta. Metsä on antanut ja antaa yhä pohjan maan hyvinvointiin.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Aamulla ja aamupäivällä työskentelen yleensä toimistossa ja teen erilaisia toimistotehtäviä. Iltapäivällä käyn usein maastossa jonkun metsänomistajan kanssa.

Miten vastuullinen metsien käyttö konkretisoituu omassa työssäsi?

Se näkyy monella eri tavalla. Erityiset elinympäristöt saavat olla rauhassa. Ontot puut ja varjostetut rungot saavat myös olla rauhassa. Nämä ovat esimerkkejä kestävästä metsätaloudesta.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Minulla on oma maatalousyritys, mihin myös kuuluu metsätaloutta. Teen itse istutukset ja harvennukset, mutta yrittäjät tekevät hakkuut ja maan muokkaukset.

Mikä on mottosi?

Hoidettu metsä on kasvava metsä.

Mikä on paras muistosi metsästä?

Paras muistoni on ehkä se, kun pienenä poikana olin mukana puunkorjuussa ja sen jälkeen metsän istutuksessa. Nyt muistot nousevat esiin, kun harvennan sitä samaa aluetta, mitä olin itse mukana istuttamassa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Perheenjäseneni ovat aktiivisia erilaisissa urheilulajeissa. Kaikki suunnistavat ja hiihtävät kilpa- tai kuntotasolla, ja sen lisäksi poika pelaa jalkapalloa. Vietämme siis paljon aikaa metsässä sekä talvella että kesällä. Talvella olemme siellä suksilla, ja kesällä meillä on kartta ja kompassi kädessä.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Muista käydä omassa metsässäsi säännöllisesti. Metsätalouden työt tehdään oikeassa ajassa, ja erityisen tärkeää on, että harvennukset tehdään ajoissa. Hyvällä metsänhoidolla saadaan kasvava metsä, joka antaa taloudellisen rahoituksen tulevaisuudessa.

 

Katso yhteystietoni ja ota yhteyttä!

Hertsbacka Johan
Metsäasiakasvastaava

Hertsbacka Johan

Lue lisää
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Mikko hoitaa metsää viljellen ja varjellen
Uutiset | 04/26/2023 23:00:00 | 2 min

Mikko hoitaa metsää viljellen ja varjellen

Lue lisää
Hoitotöitä ei kannata laiminlyödä, Ilari muistuttaa
Uutiset | 04/26/2023 22:00:00 | 3 min

Hoitotöitä ei kannata laiminlyödä, Ilari muistuttaa

Lue lisää