EM-kisoihin matkaavat taimet lähtövalmiina – urheilija Jessica Kähärä vieraili taimitarhallamme

UPM Metsä on Espoossa 13.–16.7.2023 järjestettävien yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kilpailujen pääyhteistyökumppani. Yhteistyö huipentuu kisojen aikana lehtipuiden taimien istuttamiseen Leppävaaran urheilupuiston lähimetsiin. Kolmiloikkaan ja pituushyppyyn osallistuva Jessica Kähärä vieraili UPM:n taimitarhalla tutustumassa taimien kasvatukseen.

UPM Metsän kumppanuus näkyy EM-kisoissa monella tavalla, ja yhteisiä tavoitteita vastuullisuudesta ja kestävyydestä symboloi mitalistien kukittaminen lehtipuiden taimilla, jotka istutetaan kisojen aikana Leppävaaran urheilupuiston lähimetsiin.

Istutus on konkreettinen teko, jolla UPM, kisaorganisaatio ja Espoo haluavat kertoa ihmisille ympäri Eurooppaa, että metsät ovat keskeinen ratkaisu globaalissa ilmastokriisissä ja kiihtyvän luontokadon pysäyttämisessä ja että Suomen metsät tuottavat vastuullisesti uusiutuvaa raaka-ainetta maailman kasvavaan tarpeeseen.

Jessica tutustui vierailunsa aikana taimitarhan töihin muun muassa logistiikka-asiantuntija Jukka Laulaisen kanssa. Kuva: Marianne Ahonen Photography

Hyppylajeihin kisoissa osallistuva Jessica Kähärä vieraili taimien alkulähteillä

UPM Metsä sai vieraakseen Joroisten taimitarhalle nuoren, EM-kisoihin osallistuvan urheilijan, Jessica Kähärän. Hän edusti vierailulla kisoihin osallistuvia suomalaisurheilijoita. Esitimme vierailun aikana Jessicalle meitä kiinnostavia kysymyksiä.

Mitä ajatuksia taimien antaminen kukituksessa ja niiden istuttaminen lähimetsään herättää?

Minusta on hieno ele ottaa vastuullisuus- ja ilmastoasiat huomioon myös urheilukilpailussa, ja tällaisia tekoja tarvitaan ehdottomasti. Samalla ne symboloivat tietyllä tapaa kaunista suomalaista metsää ja luontoa.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Metsä merkitsee minulle luonnonrauhaa ja rentoutumista, puhdasta ilmaa sekä hyviä lenkkeilymaastoja itselleni ja koiralleni.

Mikä taimitarhavierailussa yllätti tai herätti kiinnostuksen?

Se, miten iso tämä taimitarha on ja että täällä on paljon koneita ja laitteita. Myös se, että täällä on niin paljon eri puulajien taimia, tammenterhoja ja kaikkea siistiä.

Mitä tavoitteita ja toiveita on kesän EM-kisojen suhteen?

Odotan menestystä lajipaikoilla ja hyvää fiilistä kisoissa. Kilpailen kolmiloikassa ja pituushypyssä, ja tavoitteenani on mitali jommassakummassa lajissa tai molemmissa.

Kuka urheilija on esikuvasi ja miksi?

Minulla ei itse asiassa ole yhtä tiettyä urheilijaesikuvaa, vaan tykkään seurata kaikkia omien lajieni huippuja.

UPM Metsä toivottaa onnea heinäkuun kisoihin Jessicalle ja koko Suomen joukkueelle!

 

Jessica ja Espoon nuorten EM-kisojen myyntipäällikkö Harri Hollo kiertelivät taimitarhalla.
Jessica ja Espoon nuorten EM-kisojen myyntipäällikkö Harri Hollo kiertelivät taimitarhalla. Kuva: Marianne Ahonen Photography

 

Artikkelin pääkuva: Marianne Ahonen Photography

Lue lisää yhteistyöstämme

Kohti kisoja: Mitä Espoossa tapahtuu nyt

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää
Blogi | 2 min

Tänään vietetään kansainvälistä metsien päivää

Lue lisää
Leiriä ja yhteistä tulevaisuutta rakentamassa
Artikkeli | 2 min

Leiriä ja yhteistä tulevaisuutta rakentamassa

Lue lisää
Kestävä tulevaisuus kasvaa metsissä — uusi Forest Action -raportti kokoaa UPM:n parhaat käytännöt yksiin kansiin
Blogi | 3 min

Kestävä tulevaisuus kasvaa metsissä — uusi Forest Action -raportti kokoaa UPM:n parhaat käytännöt yksiin kansiin

Lue lisää