UPM Joroisten taimitarha – Innovatiivista ja kestävää metsätaloutta

UPM:n Vuonna 1980 perustama Joroisten taimitarha on noussut arvostetuksi toimijaksi taimien tuottajana. Joroisten taimitarhalla tuotetaan korkealaatuisia kotimaisia taimia, joilla on Avainlippu-tunnus ja siellä työskentelee vuodenajasta riippuen noin 10–50 ammattilaista.

Joroisten taimitarha on ainutlaatuinen, sillä UPM on ainoa suomalainen metsäteollisuuden toimia, joka tuottaa itse taimensa.  Taimitarha tarjoaa asiakkailleen täyden palvelun taimien hankinnasta hakkuuseen ja uusien taimien istuttamiseen saakka. Taimitarhan päällikkö Anne Immonen korostaa työn pitkän aikavälin tavoitetta. "Taimistamme kasvaa terveitä ja tuottavia metsiä vielä vuosisadan päästä. Kannustan metsänomistajia näkemään taimien hankinnan investointina tulevaisuuteen, ei pelkkänä kustannuseränä", kertoo Immonen.

Joroisten taimitarhalta lähtee vuosittain kymmeniä miljoonia puuntaimia ja kiloittain siemeniä UPM:n omiin metsiin sekä yksityisille metsänomistajille. Taimien tuotantotavassa on hyödynnetty automatiikkaa ja kasvihuoneissa ilmanvaihtoa ja lämmitystä valvotaan tietokoneen avulla. Vaikka tekniikka on tärkeä osa toimintaa, on olemassa useita työvaiheita, joissa ihmisen osallistuminen on korvaamaton. Kasvukausien kokemus ja "viherpeukalo" ovat Immosen mukaan parhaat työvälineet. Käsityötä tarvitaan esimerkiksi taimien lajittelussa laadun perusteella, kastelussa, lannoituksessa ja siementen pakkaamisessa. Jokainen rikkaruoho kitketään huolellisesti käsin kitkentävaunua hyödyntäen. Taimitarhalla työskentely on vaihtelevaa, sillä jokainen päivä tarjoaa uusia haasteita ja oppimismahdollisuuksia.

UPM Joroisten taimitarha on vahva ja luotettava kumppani metsänviljelyssä. Pitkän historian ja asiantuntemuksen avulla se jatkaa tulevaisuuden kehityksen edelläkävijänä tarjoten korkealaatuisia metsänviljelymateriaaleja ja palveluita.

Video taimitarhasta

Video taimitarhasta

Artikkeli: Urheilija, Jessica Kähärä, vieraili taimitarhallamme

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa
Artikkeli | 4 min

Metsänjalostus – hyvinvoivaa puuta ja parempaa tuottoa

Lue lisää
Kevät on metsänhoidon ja puukaupan aikaa
Blogi | 3 min

Kevät on metsänhoidon ja puukaupan aikaa

Lue lisää
Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua
Artikkeli | 1 min

Ilmaston lämpeneminen lisää puiden kasvua

Lue lisää