Miten Metsä liittyy festareihin? – Superwood tarjosi monia mahdollisuuksia

Ivana Helsingin Superwood-festivaali tarjosi lokakuun alussa 48 tuntia paitsi musiikkia, myös huikeita taide-elämyksiä ja tyydytystä tiedonjanoiselle festarikansalle Vuosaaren Hotelli Rantapuistossa. Musiikki- ja kulttuurifestivaaleilla ei välttämättä myöskään odota kohtaavansa yhtä maan suurimmista metsäteollisuuden toimijoista, mutta Superwood onkin odottamaton ja yllättävä.

 

Superwood eroaa muista festivaaleista ohjelmatarjonnan laajuudessa. Tekemisestä ei ollut pulaa: ohjelmassa oli Kimble-pelisuunnittelua, ristipistojen ompelua, runoja, elokuvia sekä festivaalialue täynnä taideteoksia. Superwoodissa pääsi myös valmistamaan giniä ja tietenkin kuuntelemaan musiikkiesityksiä käytännöllisesti katsoen kaikista genreistä. Koko festivaali oli lähellä aistien positiivista ylikuormitusta.

Tapahtuman keskiössä luonto

Festivaalia järjestänyt Paola Suhonen Ivana Helsingistä halusi löytää tapahtumaansa kumppanin metsäalalta, sillä luonto ja metsä olivat tapahtuman tärkeitä elementtejä. ”Suhonen lähestyi meitä vastuullisuusnäkyvyytemme takia ja pyysi yhteistyökumppaniksi. Mielestäni yhteistyötarjous oli hyvin luonnollinen ja kokeilun arvoinen ehdotus UPM:lle”, kansainvälisten metsäasioiden päällikkö Inka Musta UPM:ltä kertoo.

Festivaalin aikana kävijöillä oli mahdollisuus istahtaa ja rentoutua UPM Forest Loungessa, jossa seinät, tuolit ja lattiatyynyt oli verhottu Ivana Helsingin 2019-kauden Arboretum-kankaaseen. Samalla pystyi tutustumaan UPM:n uusiin innovatiivisiin tuotteisiin ja metsien kestävän käytön kysymyksiin. Pienen tietokilpailun avulla kävijöitä heräteltiin keskusteluun uusiutuvista materiaaleista valmistetuista tuotteista, kestävyydestä ja, totta kai, metsästä.

 
 

Festivaalivieraat saivat myös nauttia herkullisista metsäteemaisista kuusenkerkkä- ja karpalomocktaileista samalla, kun he saivat lähteä täydennettyä todellisuutta hyödyntävälle UPM Forest Life -virtuaalimetsäretkelle.  Illalla keskusteluja jatkettiin yrityksen kestävästä kehityksestä iltanuotion loisteessa.

Kohtaamiset kehittävät toimintaamme

Superwoodin ohjelmassa oli tänä vuonna myös keskustelusarja Superwood Talks, jolla pyrittiin edistämään ihmisten ajattelua kestävyydestä. Sarjan puheenvuoroissa tutkijat ja asiantuntijat kävivät läpi erilaisia teemoja ajankohtaisista aiheista. UPM:n Timo Lehesvirta piti sarjassa tärkeän puheenvuoron metsien maankäytöstä ja ekosysteemipalveluista.

 
 

Superwood osoittautui antoisaksi istutusmaaksi kestävän kehityksen siemenille. ”Festivaali on ylittänyt odotukseni”, Musta kertoi. "Täällä on paljon mielenkiintoisia ihmisiä ja keskustelut, joita olemme käyneet festivaalivieraiden kanssa, ovat olleet erittäin hedelmällisiä ja antaneet meille paljon uusia ajatuksia ja ideoita toimintamme kehittämiseen."

Kaiken kaikkiaan Superwood saattaa olla pitkän kumppanuuden alku.