UPM Metsä on mukana FinnMetko-messuilla Jämsässä

07/26/2022 09:59:24

UPM Metsä on mukana 1.–3. syyskuuta 2022 Jämsässä järjestettävillä FinnMetko-messuilla. FinnMetko on Suomen suurin raskaskonealan ammatti- ja myyntinäyttely. Tapahtuma järjestettiin edellisen kerran pari vuotta sitten, ja koronatauon jälkeen FinnMetkoon odotetaan runsaasti kävijöitä.

Metsäalalle tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa paljon uusia työntekijöitä niin metsureiksi kuin koneenkuljettajiksikin. Tämän johdosta FinnMetko-messujen pääteemana UPM:llä on metsäntekijä.

”Haluamme varmistaa tulevien vuosikymmenten metsäntekijät ja heidän saatavuutensa, jotta UPM voi hoitaa myös seuraavan sukupolven metsät kunnialla. Tuomme messuilla näkyväksi metsäalan työpaikat niin puunhankinnassa kuin metsän omaisuuden hoidossa”, kertoo UPM Metsän logistiikkapäällikkö Tero Anttila.

UPM tuo messuilla näkyville myös yksityisen puukaupan ja metsänomistajien palvelut, kuten metsän hoidon ja muut kumppanuussopimukset. FinnMetkossa pääsee keskustelemaan UPM:n työntekijöiden ja sopimusyrittäjien kanssa kasvotusten. Tarkemmat aikataulut näkyvät lähempänä messuja julkaistavasta sovelluksesta.

”Haluamme UPM:lle töihin alan parhaita osaajia, sillä myös tulevaisuudessa tarvitsemme metsäntekijöitä. Messut tarjoavat kohtaamisia nykyisten ja tulevien metsäntekijöiden kesken”, Anttila sanoo.

Metsäkoneen käsittelytaitoja koetellaan kilpailussa

FinnMetko kokoaa yhteen alan ammattilaiset ja opiskelijat. Moni yritys ajoittaa uusien tuotteiden lanseerauksen messuihin.

Messujen ensimmäisenä päivänä 1. syyskuuta UPM järjestää Riveria-koulutuskuntayhtymän kanssa metsäkoneen käsittelyn taitokilpailun. Nuoremmat osallistujat voivat testata kykyjään simulaattorilla, jossa pölkkykasa kuormataan koneen kyytiin. Alan opiskelijat ja kokeneemmat konkarit pääsevät kisaamaan koneenkäsittelytaidoillaan kilpailussa, jossa puupölkkyjä pinotaan päällekkäin oikealla koneella.

”Messuille osallistumiseen on selkeästi patoutunutta intoa osin myös koronatauon vuoksi. Luvassa on todella monipuoliset ja antoisat messut”, Anttila hehkuttaa.

Lue lisää: FinnMetko Jämsässä 1.–3.9.2022 klo 9–17