Paransimme verkkopalvelumme käyttökokemusta useilla muutoksilla

06/17/2022 10:54:00

Teimme useita muutoksia palautteenne perusteella ja paransimme UPM Metsä -verkkopalvelun käyttäjäkokemusta.

Parannuksia karttakohteiden tarkastelussa

  1. Poistimme karttakohteen valinnasta automaattisen zoomauksen. Muutos sujuvoittaa kuviokartan käyttöä oleellisesti, kun mittakaava pysyy ennallaan käyttäjän valitsemassa mittakaavassa.
  2. Karttakohteesta avautuva kuviotietokortti tulee nyt heti nähtäville näytön oikeaan reunaan, jonne avautuvat samalla myös puustotiedot. Tämän muutoksen jälkeen käyttäjän ei enää tarvitse rullailla sivua ylös ja alas tai availla erikseen puustotietoja nähdäkseen kuvion tiedot. Mikä tärkeintä, muutos mahdollistaa nyt karttakohteiden sekä kuviotietojen yhtäaikaisen tarkastelun työpöytäkoneella. Valittuna olevan karttakohteen reunaviivat näkyvät korostettuina.

Parannuksia karttaominaisuuksissa ja palvelun mobiilikäytössä

  1. Paransimme verkkopalvelun mobiilikäytön näkymiä ja lisäsimme nipistystoiminnon, jonka avulla käyttäjä voi helposti zoomata karttaa haluttuun mittakaavaan.
  2. Työpöytäkoneella käyttäjä voi muuttaa kartan mittakaavaa vastaavasti hiiren rullalla, kunhan CTRL-näppäin on yhtä aikaa pohjaan painettuna.
  3. Teimme myös hienosäätöä kartalla näkyviin kuvionumeroihin, ja nyt numeroita on enemmän kartalla näkyvissä jo pienemmissä mittakaavoissa. Lisäksi säädimme kuvionumeroiden fonttia siten, että ne näkyvät kartalta selkeämmin ilman, että kuitenkaan peittävät liikaa muita karttakohteita.
  4. Kuvion tietokorttiin lisäsimme uuden tietopaikan kuvion aiemmasta toimenpidehistoriasta. Nyt kuvion tietokortilta on nähtävissä helposti aikajärjestyksessä edelliset toimenpiteet ja niiden aikamerkintä. Tästä on paljon apua metsän tulevien toimenpiteiden suunnittelussa.

Parannuksia Verotus-osiossa

  1. Vero-osiossa käyttäjä voi nyt tallentaa verokirjaukset palvelusta taulukkomuodossa omalle koneelleen tai vaihtoehtoisesti tulostaa ne suoraan paperille.
Parannuksia UPM Metsä -verkkopalvelun käyttäjäkokemukseen ja ominaisuuksiin
Artikkeli | 3 min

Parannuksia UPM Metsä -verkkopalvelun käyttäjäkokemukseen ja ominaisuuksiin

Lue lisää
Metsänhoidon suositukset x 10
Artikkeli | 8 min

Metsänhoidon suositukset x 10

Lue lisää
Verkkopalveluun paljon uudistuksia vuonna 2021
Artikkeli | 2 min

Verkkopalveluun paljon uudistuksia vuonna 2021

Lue lisää