UPM ja OpusLex-asianajotoimistot yhteistyöhön metsätilojen sukupolvenvaihdoksissa

03/04/2020 08:00:07

UPM Metsä ja OpusLex-asianajotoimistojen verkosto ovat tehneet yhteistyösopimuksen, joka tarjoaa metsänomistajille asiantuntijapalveluita metsätilan sukupolvenvaihdoksiin aiempaa enemmän ja lähempänä metsänomistajia.

Metsätilan sukupolvenvaihdos on omistajavaihdoksen erikoistapaus, sillä ratkottavana on useita asioita kuten perintö- ja vero-oikeudellisia näkökulmia sekä monia taloudellisia kysymyksiä. On tärkeää, että valitut ratkaisut ovat juridisesti kestäviä ja perheen jäsenten kannalta toimivia. Metsän tuotto pohjautuu puun kasvuun, ja metsävaratietojen avulla voidaan arvioida paitsi metsän arvoa, myös sen tulevaa tuottoa. Nämä auttavat hallitsemaan omistajavaihdosta ja kestävää metsän käyttöä.

”Haluamme tarjota metsänomistajien käyttöön lisää asiantuntijoita metsätilojen sukupolvenvaihdoksiin. Ryhtymällä ajoissa toimeen metsänomistajalla on usein enemmän vaihtoehtoja saavuttaa taloudellisesti edullisin ratkaisu. Metsänomistaja saa kauttamme helposti yhteyden yhteistyökumppanimme asianajajaan, jonka kanssa on aluksi hyvä kartoittaa metsätilan sukupolvenvaihdokseen liittyviä tavoitteita sekä toimintavaihtoehtoja. Sen jälkeen metsänomistaja voi halutessaan sopia omistusjärjestelyn toteutuksesta. UPM tarjoaa järjestelyn avuksi metsän arviot”, sanoo UPM Metsän lakipalvelupäällikkö Heikki Kalvila.

Yksityiset henkilöt omistavat 350 000 metsätilakokonaisuutta. Niiden keskikoko on 30 hehtaaria, ja niitä omistaa 620 000 perhemetsänomistajaa. Vuosittain noin 15 000 metsätilakokonaisuutta vaihtaa omistajaa perhepiirissä.

”Olen tehnyt metsänomistajien kanssa töitä yli 20 vuotta. Metsään liittyy usein paljon tunnetta, ja metsä on omistajalleen enemmän kuin pelkkä varallisuuserä. Sukupolvenvaihdoksen kanssa saatetaankin vitkastella inhimillisistä syistä. Joskus pelätään kustannuksia eikä edes rohjeta kysyä, mitä palvelu maksaisi. Asiakas voi turvallisin mielin ottaa yhteyttä OpusLex-verkoston asianajajaan, sillä ensitapaaminen ei velvoita mihinkään. Tilanteessa annetaan asiakkaalle kustannusarvio mahdollisista toimenpiteistä”, kertoo asianajaja Hanna Räihä-Mäntyharju.


Lisätietoja antaa:
Heikki Kalvila, lakipalvelupäällikkö, UPM Metsä, puh. 0400 553 079
Hanna Räihä-Mäntyharju, asianajaja, varatuomari, Asianajotoimisto Tempo Oy, puh. 050 599 3503

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo
Artikkeli | 4 min

Taimikoihin tulee jättää tarpeeksi suojatiheiköitä, Sanna sanoo

Lue lisää
Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon
Artikkeli | 6 min

Haaveiletko tammimetsästä? Lue vinkit istutukseen ja hoitoon

Lue lisää
Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa
Artikkeli | 3 min

Riittävällä panostuksella metsät saadaan pidettyä terveinä, Atte muistuttaa

Lue lisää