Metsäretket esittelevät metsien monipuolista käyttöä kuudesluokkalaisille

08/20/2020 10:01:08

UPM järjestää elo-syyskuun aikana kuudesluokkalaisille metsäretkiä viidellä UPM:n tehdaspaikkakunnalla koronavirustilanteen salliessa. Jo neljättä kertaa järjestettävien metsäretkien tavoitteena on tarjota koululaisille myönteinen metsäkokemus ja lisätä tietämystä suomalaisesta metsien käytöstä.

Talousmetsä – kehitys ja kestävä käyttö -nimisillä retkillä tutustutaan muun muassa metsien talous- ja virkistyskäyttöön, riistanhoitoon sekä puusta saataviin tuotteisiin. Lisäksi jokainen oppilas pääsee istuttamaan taimen tulevaisuuden metsäksi.

Retkille osallistuu 40 luokkaa, ja niille odotetaan yhteensä noin 800 oppilasta ja opettajaa. Koronavirustilanteen vuoksi luokkamääriä on jouduttu vähentämään aiemmista vuosista. Metsäretket tarjoavat kuitenkin turvallisen retkikokemuksen poikkeuksellisista olosuhteista huolimatta: retkillä on tehty erityisjärjestelyjä mm. huomioimalla turvavälit ja hygienia.

Retkeilyt järjestetään yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen ja 4H:n kanssa Jämsässä, Pietarsaaressa, Raumalla, Kouvolassa ja Lappeenrannassa. Metsäretkien tavoitteena on rakentaa ja ylläpitää suhteita paikallisyhteisöihin ja kertoa kestävästä metsätaloudesta ja metsäteollisuudesta nuorille. 

Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon
Blogi | 4 min

Luonnonhoito puree lahopuusta riippuvaiseen lajistoon

Lue lisää
Kesätyöhaku on alkanut - tartu tilaisuuteen!
Artikkeli | 1 min

Kesätyöhaku on alkanut - tartu tilaisuuteen!

Lue lisää
Etukäteissuunnittelu on aina hyvä asia, Satu sanoo
Artikkeli | 4 min

Etukäteissuunnittelu on aina hyvä asia, Satu sanoo

Lue lisää