Metsä kuuluu niin Karin työhön kuin vapaa-aikaankin

03/05/2020 22:00:00

Kokeneen metsäasiakasvastaavan Kari Silomäen toimialue laajenee Parkanosta myös Kihniöön. Karin mukaan ajallaan tehty taimikonhoito on tärkeintä metsänhoitoa. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen metsäasiakasvastaava Kari Silomäki, syntyperäinen parkanolainen. Asun Parkanon keskustan kupeessa. Perheeseen kuuluvat vaimo ja 11-vuotias tytär.

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Olen työskennellyt puunhankinnan parissa koko työikäni eli jo yli 30 vuoden ajan. Metsäasiakasvastaavan töitä olen tehnyt Parkanossa 16 vuoden ajan. Nyt Olli Kukkasen eläköitymisen myötä ostoalueeni laajenee kattamaan myös Kihniön. 

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Maalla pikkupojasta saakka kasvaneena metsä on ollut paikka puuhailla ja harrastaa. Taskurahan tienaaminen kouluikäisenä marjastamalla oli ensimmäisiä askelia yrittäjyyteen. Metsän merkitys on vain kasvanut sitä mukaa kun siitä on tullut yrittäjänä sekä elinkeino että mahdollisuus työllistää suomalaisia alan osaajia. Metsä on suomalaisen hyvinvoinnin selkäranka. Se on vihreää kultaa sekä kansantaloudelle että kansalaisille monine virkistäytymis- ja luontoelämyksineen.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Metsäasiakasvastaavan toimenkuvaan kuuluu puunoston lisäksi metsäpalveluiden myynti. Metsän uudistamisesta, taimikonhoidoista ja lannoituksesta sovitaan usein puukauppojen yhteydessä. Työ sisältää toimisto- ja maastotyötä.

Onko sinulla itselläsi metsää?

Omaa metsää on Parkanossa ja Karviassa. Metsänhoitotöitä, kuten istutus ja taimikonhoito, tehdään itse mahdollisuuksien mukaan.  Hakkuut hoitaa UPM pystykaupalla.

Mikä on paras muistosi metsästä?

On mukava huomata, kuinka aikanaan itse istuttamat taimet alkavat olla jo tukkipuun mitoissa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Pidän ulkoilusta ja luonnossa liikkumisesta. Raivaussahatyöt ovat mukavaa hyötyliikuntaa.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Taimikonhoitotyöt ja harvennushakkuut kannattaa aina tehdä ajallaan. Taimikonhoidossa jo muutaman kasvukauden myöhästyminen tuplaa kustannukset.

 

Ota yhteyttä!

Kari Silomäki
kari.silomaki@upm.com
p.  0400 700 825

 

UPM Metsä Parkanon metsäpalvelutoimisto
Parkanontie 58
39700 PARKANO

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä

Metsäasiakasvastaava Hanna opastaa mielellään verkkopalvelun käytössä
Uutiset | 03/03/2020 11:14:24 | 3 min

Metsäasiakasvastaava Hanna opastaa mielellään verkkopalvelun käytössä

Lue lisää