Metsäasiakasvastaava Hanna opastaa mielellään verkkopalvelun käytössä

03/03/2020 11:14:24

Metsäasiakasvastaava Hanna Ärling auttaa metsäasioissa Padasjoella. Ammattilaisena Hanna käyttää itsekin ostopalveluja, koska perheellisen aika ei riitä kaikkiin metsänhoitotöihin.

Kuka olet?

Olen Hanna Ärling. Asun paperipaikkakunnalla Jämsässä yhdessä puolisoni ja kolmen lapsemme kanssa. 

Miten päädyit metsäasiakasvastaavaksi?

Koulutukseltani olen metsätalousinsinööri. Olen myös tradenomi ja työskennellyt aiemmin pankissa. Metsäopintoihin minut innostutti kotitilamme sukupolvenvaihdos ja halu syventyä asioihin laajemmin. Innostus vei lopulta mennessään. Nyt toimin Padasjoella metsäasiakasvastaavana.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Olen maalta, tai oikeastaan metsästä, lähtöisin ja sinne takaisin palannut. Ensiksi metsä tuo ajatuksissa mieleen kodin, joka on rakas paikka. Metsä on tietenkin nykyisin työpaikka, mutta se on myös paikka rauhoittumiselle, fiilistelylle ja tutkiskelulle. On mielenkiintoista seurata luonnon tapahtumia.

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

Työpäivät muodostuvat asiakastapaamisista, metsäkäynneistä ja toimistotöistä. Tietyllä tapaa toimisto kulkee mukanani koko ajan, on sijaintini sitten mikä tahansa. Seurailen sähköposteja ja vastailen puhelimeen pitkin työpäivää. Jokainen päivä on erilainen. Rakennan sen aina tilanteen ja asiakkaan tarpeen mukaan parhaiten sopivaksi. 

Onko sinulla itselläsi metsää?

Tilallamme harjoitetaan metsätaloutta ja kasvinviljelyä. Metsiämme kasvatetaan ja hoidetaan monipuolisesti. Metsänhoitotöihin käytämme osittain ostopalveluja, jotta ne tulisivat tehtyä kaiken muun ohessa. Jossain sanottiinkin hyvin, että metsänomistajan pahin virhe on luulla itsellä olevan tarpeeksi aikaa metsänhoitotöille.

Mikä on paras muisto metsästä?

Parhaimmat metsäiset muistot liittyvät lapsuuden ratsastusretkiin sekä marjareissuihin äidin ja kummitädin kanssa. Moottorisahan ääni ja puun tuoksu olivat arkipäivää isän tehdessä kotona hirsistä taloja. Edelleenkin tuoreen puun tuoksu saa mielen kotoisaksi.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aika pyörii pienten lasten ehdoilla ja kodin ympärillä. Harrastukset liittyvät sesongin mukaan vaihtuviin ulkolajeihin, kuten lasketteluun ja pyöräilyyn. Lisäksi meillä on koiranpentu, joka myös osaltaan huolehtii siitä, että aika ei käy tylsäksi.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Metsäsuunnitelma ja sähköinen palvelumme helpottavat metsänhoitotoimien valitsemisessa ja oikea-aikaisessa toteuttamisessa. UPM Metsä -verkkopalvelun kautta voi tilata metsänhoitotöitä ja tehdä puukauppaa. Se ei tietenkään korvaa maastotöitä tai henkilökohtaista palvelua, mutta on oiva apuväline metsäasioiden hoitoon ja hallintaan. Opastan mielelläni verkkopalvelun käytössä!

 

Ota yhteyttä!

Hanna Ärling
hanna.arling@upm.com
p. 040 848 2736

 

UPM Metsä Padasjoen metsäpalvelutoimisto
Keskustie 6 A 3
17500 Padasjoki

Hae yhteystietoja

Täältä löydät oman alueesi metsäasiakasvastaavan yhteystiedot.

 
 

Lue lisää metsäasiakasvastaavien esittelyjä