UPM Metsän franchisingyrittäjät Anto ja Joni hoitavat metsiä ammattitaidolla metsänhoidon kaikissa vaiheissa

04/24/2020 05:52:00

Metsänhoidon ammattilaiset Anto Laas ja Joni Uusitalo ovat keskenään sekä ystäviä että liikekumppaneita, joille metsänhoito ja metsän arvostus ovat kuuluneet elämään lapsuudesta lähtien. Anton ja Jonin yhteinen yritys tarjoaa kaikkia metsänhoitopalveluja Jämsän alueella. Lue esittely!

Keitä olette?

Anto: Olen kolmannen sukupolven metsäammattilainen. Olen kotoisin Virosta läheltä Otepäätä. Luuan metsätalouskoulun jälkeen tulin Suomeen töihin Orivedelle. Tällä hetkellä asun Tartossa, ja perheeseeni kuuluu avovaimon lisäksi kolme alaikäistä lasta.

Joni: Olen Orivedeltä ja asunut aina luonnon lähellä. Kävin Tampereella opiskelemassa, mutta valmistuttuani palasin takaisin Orivedelle.

Miten päädyitte UPM Metsä franchisingyrittäjiksi?

Olimme ystäviä jo ennen liikekumppaneiksi ryhtymistä. Olimme molemmat jo jonkin aikaa pohtineet toimintamme laajentamista ennen kuin osallistuimme UPM Metsän infotilaisuuteen franchisingyrittäjyydestä. Vakuutuimme liiketoimintakonseptista ja tulimme pitkän ja tiukan hakuprosessin jälkeen valituiksi UPM Metsän franchisingyrittäjiksi.

Mitä palveluita tarjoatte?

Tarjoamme kattavasti metsänhoitopalveluja aina metsänuudistamisesta päätehakkuun ennakkoraivaukseen. Maanmuokkaus, metsänviljely ja raivaussahatyöt – kaikki metsänhoitotyöt toteutamme ammattitaidolla.

Mitä metsä teille merkitsee?

Anto: Onko mitään niin hienoa paikkaa kuin metsä? Metsä ei ole koskaan samanlainen, se muuttuu koko ajan. Metsään voi mennä aina ilman mitään aikatauluja ja järjestelyjä.

Joni: Metsä on ollut minulle pienestä pitäen hyvin mystinen paikka.  Puut kuolevat, mutta metsä on iätön. Ulkomailla lomaillessa osaan arvostaa ja kunnioittaa Suomen metsiä ja sitä, että tarvittaessa kotoa pääsee nopeasti metsän siimekseen.

Mikä on mottonne?

Anto: Terveelliset elämäntavat ovat elämän voimanlähde. Kun niitä toteuttaa, kaikki on mahdollista.

Joni: Minulla ei taida vielä olla vakiintunutta tunnuslausetta. Pyrin elämään rehdisti, toisia kunnioittavasti ja olematta liian ankara itselleni.

Mitkä ovat parhaat muistonne metsästä?

Anto: Isänikin on metsämies, joten minulla tuli kuljettua jo nuorena paljon hänen mukanaan metsässä. Äidin kanssa kävin usein marja- ja sienimetsällä. Nyt kun itselläni on perhe, vietämme usein vapaa-aikaamme metsässä. Perheenjäseneni löytävätkin itsensä usein keskeltä metsää seuraamassa innostunutta selostustani metsänhoitamisesta.

Joni: Käymme kesäisin kavereideni kanssa telttailemassa paikallisella metsäisellä saarella, jossa läheinen maanviljelijä pitää lampaitaan vapaana. On hienoa herätä hauskan illan jälkeen riippumatosta linnunlauluun, auringonpaisteeseen ja näkyyn vapaana käyskentelevistä lampaista.

Mitä teette vapaa-ajallanne?

Anto: Hiihdän, kalastan, metsästän ja pelaan koripalloa, mutta tärkein harrastukseni on tähän päivään asti ollut kilpaileminen moottorisahauksessa. Olen saavuttanut siinä myös menestystä, ja paras saavutukseni on moottorisahauksen maailmanmestaruus joukkuekilpailussa. Lisäksi minulla on kaksi Viron mestaruutta ja paljon muita mitaleja moottorisahauskilpailuista.  

Joni: Minulla on aina ollut himo purkaa tavaroita ja katsoa miten ne toimivat. Nykyään useimmiten saan ne myös ehjäksi kasattua. Tätä kiinnostustani ruokin kaikkien moottorikäyttöisten ajoneuvojen parissa. Vapaa-aika kuluu hyvin musiikin, elokuvien, tietokoneen, kalastuksen, kaverien, ulkona liikkumisen sekä vesillä olon ja reissaamisen parissa.

Mitä vinkkejä antaisitte metsänhoitoon?

Anto: Kaikki, jotka panostavat metsään voittavat tavalla tai toisella. Kun metsää hoitaa laadukkaasti, saa sieltä tulevaisuudessa parhaat raaka-aineet. Meillä on kokemusta metsän koko kiertoajasta, joten ota rohkeasti meihin yhteyttä!

Joni: Maanmuokkauksesta lähtien taimikkoa pitäisi jaksaa hoitaa aktiivisesti aina ensiharvennukseen asti. Ensimmäiset 20 vuotta ovat tärkeää aikaa hyvän metsän saamiseksi. Jos metsässä alkaa olla vaikea kulkea ja nähdä eteenpäin, on se kiireisesti hoidettava kuntoon. Ota rohkeasti yhteyttä minuun tai Antoon metsänhoitoon liittyvissä kysymyksissäsi!

Mikä on toimialueenne?

Jämsä, Kuhmoinen, Padasjoki, Juupajoki, Multia, Keuruu, Ähtäri, Petäjävesi, Saarijärvi, Mänttä-Vilppula.

 

Ota yhteyttä!

Anto Laas / Metsänhoitopalvelut
anto.laas@upm.com
p. 0400 182 522

Joni Uusitalo / Metsänhoitopalvelut
joni.uusitalo@upm.com
p. 050 3311 988

UPM Metsä Jämsänkosken metsäpalvelutoimisto
Tiilikantie 17
42300 Jämsänkoski

 

Anto-Laas-moottorisahauksen-kilpailut.jpg

UPM Metsän franchisingyrittäjä Anto Laas on osallistunut useisiin moottorisahauksen kilpailuihin ja voittanut joukkukilpailussa maailmanmestaruuden.

 

Lue franchisingketjusta ja yrittäjien esittelyjä

Matti rakastui tulisesti metsänhoitoon ja yrittäjyyteen: ”Mun ei täydy, vaan mä saan”
Uutiset | 04/26/2019 07:33:56 | 5 min

Matti rakastui tulisesti metsänhoitoon ja yrittäjyyteen: ”Mun ei täydy, vaan mä saan”

Lue lisää
Eero-Tapani kunnioittaa asiakkaiden metsiä: ”Metsänhoito on varallisuuden hoitoa”
Uutiset | 04/26/2019 07:00:57 | 5 min

Eero-Tapani kunnioittaa asiakkaiden metsiä: ”Metsänhoito on varallisuuden hoitoa”

Lue lisää
Esa on tehnyt metsätöitä pienestä pitäen: ”Nyt on hienoa retkeillä oman poikani kanssa”
Uutiset | 04/26/2019 07:19:29 | 4 min

Esa on tehnyt metsätöitä pienestä pitäen: ”Nyt on hienoa retkeillä oman poikani kanssa”

Lue lisää
Tuomas hoitaa metsiä iloisella asenteella: ”Jos tulee suru puseroon, heitä pusero pois!”
Uutiset | 04/26/2019 06:51:25 | 5 min

Tuomas hoitaa metsiä iloisella asenteella: ”Jos tulee suru puseroon, heitä pusero pois!”

Lue lisää
Metsänhoidon ammattilaiset Jukka ja Jaakko: ”Metsään kun astuu, on kuin kotiin tulisi”
Uutiset | 04/26/2019 07:27:15 | 5 min

Metsänhoidon ammattilaiset Jukka ja Jaakko: ”Metsään kun astuu, on kuin kotiin tulisi”

Lue lisää