UPMMetsä

Kokenut metsäalan yrittäjä Sauli hankki tienestinsä metsästä jo kouluikäisenä

04/29/2020 12:14:00

UPM Metsän franchisingyrittäjän Sauli Norolahden mielestä metsä on suomalaisen hyvinvoinnin selkäranka, joka rikastuttaa sekä kansantaloutta että kansalaisten virkistäytymis- ja elämysmahdollisuuksia. Sauli auttaa tiimeineen kaikissa metsänhoitotöissä Rauman alueella. Lue esittely!

Kuka olet?

Olen Sauli Norolahti ja kotoisin Kullaalta, jossa edelleen asun. Olen naimisissa ja viiden nuoren isä.

Miten päädyit UPM Metsä franchisingyrittäjäksi?

Olen käynyt metsäalan peruskoulutuksen Kullaan Metsäoppilaitoksessa ja siirtynyt sieltä suoraan metsäalalle töihin. Olen tehnyt sekä metsuritöitä että konehommia. Vietin muutaman vuoden tehdastöissä, mutta veri veti takaisin metsäalalle ja muutenkin yrittäjyys kiinnosti. Omaa metsäalan yritystäni olen pyörittänyt yli kymmenen vuotta. Hakeminen UPM Metsän franchising-yrittäjäksi oli luontevaa, sillä UPM oli jo muutenkin suurin yhteistyökumppanini.

Mitä palveluita tarjoat?

Meiltä saa kaikki metsänhoitotyöt: muokkaukset, istutukset, raivaukset. Teemme myös toisen yritykseni kautta pihapuiden kaatoa, kantojyrsintää ja sähkölinjaraivausta.

Mitä metsä sinulle merkitsee?

Maalla pikkupojasta saakka kasvaneena metsä on ollut paikka puuhailla ja harrastaa. Taskurahan tienaaminen kouluikäisenä marjastamalla oli ensimmäisiä askelia yrittäjyyteen. Metsän merkitys on vain kasvanut sitä mukaa kun siitä on tullut yrittäjänä sekä elinkeino että mahdollisuus työllistää suomalaisia alan osaajia. Metsä on suomalaisen hyvinvoinnin selkäranka. Se on vihreää kultaa sekä kansantaloudelle että kansalaisille monine virkistäytymis- ja luontoelämyksineen.

Mikä on mottosi?

Hoidetaan hommat sovitusti ja tyylikkäästi niin jatkuvuus on taattu.

Mikä on paras muisto metsästä?

Metsästysreissut omien poikien kanssa. Ei niinkään ne saaliit vaan ne hienot iltanuotiohetket. Töiden merkeissä parhaat muistot metsästä liittyvät varhaisiin aamuöihin, jolloin työpäivän on aloittanut auringonnousun aikaan luonnon herätessä uuteen päivään.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Innostus metsästykseen on alkanut jo polvenkorkuisena isoveljen seurassa. Se on verenperintöä, jota on ollut hienoa jatkaa omien poikien kanssa. Akkujani lataan caravan- ja moottoripyöräreissuilla.

Mitä vinkkejä antaisit metsänhoitoon?

Käyttämällä suomalaista huippuosaamista sekä metsänhoidon suunnittelussa että toteuttamisessa ja huomioimalla tärkeät ympäristöasiat saat parhaan hyödyn tulevaisuudessa metsästäsi.

Mikä on toimialueesi?

Eura, Eurajoki, Harjavalta, Honkajoki, Huittinen, Isojoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karijoki, Kauhajoki, Karvia, Kokemäki, Kristiinankaupunki, Kustavi, Laitila, Merikarvia, Mynämäki, Nakkila, Pomarkku, Pori, Punkalaidun, Pyhäranta, Rauma, Sastamala, Siikainen, Säkylä, Taivassalo, Ulvila, Urjala, Uusikaupunki, Vehmaa.

Ota yhteyttä!

Sauli Norolahti / Metsänhoitopalvelut
sauli.k.norolahti@upm.com
p.  050 599 3881

UPM Metsän Porin metsäpalvelutoimisto
Itsenäisyydenkatu 35 A
28130 Pori

 

Lue franchisingketjusta ja yrittäjien esittelyjä